My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ο Κιλτιδης για βρεφονηπιακους του ΟΕΚ

Ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αναδεικνύει ο Κ. Κιλτίδης μ` ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας: αυτό των 25 φρεφονηπιακών σταθμών του ΟΕΚ. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ του νομού μας αναφέρει:

Εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και εξουθενώνει τους Έλληνες, παρατηρούμε μια άνευ προηγουμένου αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.Κύριε Υπουργέ,

Η εκ του Συντάγματος απορρέουσα υποχρέωση της πολιτείας, για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και προστασία του κοινωνικού αγαθού της υγείας και της εργασίας, καταστρατηγείται με ολέθρια, για την συνοχή της κοινωνίας μας, αποτελέσματα.

Την κατάσταση ήρθε να επιβαρύνει, η ληφθείσα πρόσφατα, στα πλαίσια του δευτέρου μνημονίου, απόφαση για κατάργηση της Εργατικής Εστίας. Ενός θεσμού, βασικού πυλώνα κοινωνικών παροχών προς την Ελληνική οικογένεια. Η εν λόγω απόφαση προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό όσο και από τους δικαιούχους των παρεχομένων υπηρεσιών.

Οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού στηρίζουν την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, εκπαίδευσης και σίτισης σε περίπου 2.000 παιδιά σε όλη τη χώρα. Έτσι, έμειναν άφωνοι και αγανακτισμένοι οι γονείς των 100 παιδιών του παιδικού σταθμού της Εργατικής Εστίας στη Θεσσαλονίκη. Με το κλείσιμο του Σταθμού, τα παιδιά τους “μένουν στον αέρα”. Αρκετοί κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλους σταθμούς, ούτε και στους δημοτικούς, οι οποίοι αδυνατούν, αντικειμενικά, να δεχθούν μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από αυτόν που έχουν προγραμματίσει.

 Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:

–        Τι προτίθεστε να πράξετε για την άμεση επίλυση του μείζονος αυτού κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται με το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών της Εργατικής Εστίας;”

Σχολιάστε