My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ο Κιλτίδης και τα σενάρια για “λάιτ” ΧΑ

kiltidis1-580x360Δηλώσεις του Κώστα Κιλτίδη σε άρθρο με τίτλο “παρασκήνιο και σενάρια για μια λάιτ Χρυσή Αυγή”, φιλοξενεί στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου η εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ.

Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Κ. Κιλτίδη, ο πρώην Κιλκισιώτης βουλευτής δήλωσε ότι δεν ετοιμάζει κανένα κόμμα, παρ’ότι βρίσκεται, όπως είπε, σε «δημιουργική αναμονή», και παραδέχθηκε ότι η Ν.Δ. τελευταία του κάνει προτάσεις για να επιστρέψει στη Συγγρού.

«Εγώ δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο και δεν δέχθηκα καμία καρέκλα από τη σημερινή κυβέρνηση», λέει στον «Ε». «Αν είναι όμως η Ν.Δ., η παράταξή μου, να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους ξένους και να κηρύξει παλιγγενεσία κι αν θα χωρούσα κι εγώ με τις ιδέες μου, τότε ίσως να το σκεφτώ και να γυρίσω».

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να συνυπάρχει σε μία… νέα Νέα Δημοκρατία που ενδεχομένως να χωράει και πρόσωπα από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που το έχουν εγκαταλείψει, απαντά ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίθεση, παρά μόνο αποκλίσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην υφυπουργός δεν κρύβει το πολιτικό παρελθόν του και παραδέχεται ότι ήταν μεταξικός και μέλος της φοιτητικής παράταξης του κόμματος που αποτέλεσε τη συνέχεια της 4ης Αυγούστου. Στη Ν.Δ. εντάχθηκε το 1987, καθώς πίστεψε ότι απέκτησε μία πολυσυλλεκτικότητα που τον χωρούσε. Δηλώνει, όμως, ότι με τον ναζισμό δεν έχει σχέση και ότι τον θεωρεί «παιδική ασθένεια του εθνικισμού». «Είναι μίμηση ξένων προτύπων», λέει, «ενώ εγώ έχω αναφορά στην εθνική συνείδηση, πιστεύω σε αυτήν και στη λαϊκή και πατριωτική αντίληψη. Βρίσκομαι σκληρά απέναντι σε κάθε διεθνισμό που βλάπτει την πατρίδα μου».

Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει να ιδρύσει κόμμα και παραδέχεται ότι συζητά την επιστροφή του στη Ν.Δ., υπό τον όρο όμως ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει τον πατριωτικό χαρακτήρα στον οποίο πιστεύει.

«Ποτέ μη λες ποτέ», είναι ωστόσο η απάντηση όταν τον ρωτάμε εάν είναι κατηγορηματικός και για το μέλλον ότι δεν θα ιδρύσει κόμμα. Άλλωστε, παραδέχεται ότι θέλει να παίξει κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο και θεωρεί ότι το προηγούμενο διάστημα, όταν αποχώρησε από την πολιτική, μάλλον υποτίμησε τις δυνατότητές του και την εμβέλειά του.

Στο δημοσίευμα του ΕΠΕΝΔΥΤΗ αναφέρονται και τα εξής:

Τα περίφημα σενάρια για μια «πιο σοβαρή» ή πιο «λάιτ» Χρυσή Αυγή δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Είχαν ξεκινήσει λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά τώρα έχουν φουντώσει. Ο λόγος είναι πως… κάποιοι διαπιστώνουν ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν θα επιστρέψουν εύκολα εκεί απ’ όπου έφυγαν κι έτσι αρχίζουν να διερευνούν το plan Β, δηλαδή να διοχετευθούν κάπου πιο «ελεγχόμενα», όπως λένε.

Πού γίνονται αυτές οι συζητήσεις; Ούτε στα κόμματα ούτε στην κοινωνία. Σε έναν στενό κύκλο επιχειρηματιών και εκδοτών γίνονται, και μάλιστα, ορισμένες φορές, ερήμην των ενδιαφερομένων! Γι’ αυτό, προφανώς, και τα σενάρια αυτά κυκλοφορούν σε πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ, οι εκδότες των οποίων φαίνεται να συμμετέχουν και στο «μαγείρεμα».

Τα ονόματα που κυκλοφορούν μέχρι τώρα και εμπλέκονται στα σενάρια αυτά είναι κυρίως του Κώστα Πλεύρη, του Κώστα Κιλτίδη, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Φραγκούλη Φράγκου. Τι πραγματικά ισχύει, όμως, από όλα όσα κυκλοφορούν και πόση αλήθεια περιέχει το κάθε σενάριο;

Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι απόστρατος αξιωματικός, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου. Οι συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι όσοι τον συσχετίζουν με την Ακροδεξιά είναι κακοήθεις. Ο κ. Φραγκούλης είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ωστόσο, στους λεγόμενους πατριωτικούς κύκλους και είναι αλήθεια ότι το τελευταίο, διάστημα ένας κύκλος πανεπιστημιακών, δικαστικών κι επιχειρηματιών τον προτρέπει να δημιουργήσει κάποια πολιτική κίνηση ή κόμμα. Ανάμεσά τους και απογοητευμένοι οπαδοί του Αντ. Σαμαρά, που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός «δεν υπερασπίστηκε όπως θα περίμεναν τη χώρα απέναντι στους ξένους». Το όνομά του κ. Φράγκου έπεσε στο τραπέζι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι κάποιοι θεωρούν πως θα μπορούσε να απεγκλωβίσει από τη Χρυσή Αυγή τους ψηφοφόρους που πήγαν εκεί γιατί νομίζουν ότι είναι πατριωτικό κόμμα και πιστεύουν ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν τη χώρα». Ο άλλος λόγος είναι ότι όλα τα άλλα ονόματα που συζητιούνται διαπιστώνουν πως είναι «καμένα» και θα έπρεπε να αναζητήσουν κάποιον άφθαρτο από την πολιτική.

«Δεν θέλω ταμπέλες…»

Ο Φραγκούλης Φράγκος, πάντως, φέρεται να είναι ενοχλημένος απ’ όλα αυτά, αλλά έχει αποφασίσει να μιλήσει δημόσια «όταν θα έρθει η ώρα». Θεωρεί ότι κάποιοι επιχειρούν να του βάλουν ταμπέλες, ενώ ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστεί ως δεξιός ή αριστερός. όπως υποστηρίζει.

Σε επικοινωνία μας μαζί του, ανέφερε: «Οι πατριώτες δεν χρειάζονται επιθετικούς προσδιορισμούς. Ή είσαι ή δεν είσαι πατριώτης, που, κατά την άποψή μου, κάθε εχέφρων Έλληνας είναι εκ προοιμίου αγνός πατριώτης και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας, εφόσον τελικά θα παραμείνουν στην Ελλάδα τα ελάχιστα που γεννιούνται», κάτι που θεωρεί «όνειδος και ντροπή για τη γενιά μας». Στην ερώτηση του «Ε» εάν σκέφτεται να κάνει κάτι, απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει με όρους δικούς τους καμία κίνηση και δεν με αφορά… Δεν δέχομαι, ως πρώην αρχηγός Στρατού, να μην είμαι με όλους τους αγνούς Έλληνες πατριώτες. Τα δεξιά και αριστερά βολεύουν αυτούς που τα έχουν επινοήσει για να μας διχάζουν… Απαιτείται ενότητα και κανείς δεν περισσεύει, ειδικά στην παρούσα συγκυρία»…

Το σενάριο που αφορά νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν θεωρείται και τόσο σοβαρό, καθώς, μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να πείσει ως «αντισυστημικός». Γίνονται όμως συζητήσεις για την επιστροφή του στη Ν.Δ., η οποία ελπίζει ότι θα μπορούσε να μαζέψει πίσω κάποιους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι έχει μία δεύτερη ευκαιρία και δεν σκοπεύει να την αφήσει να πάει χαμένη. Ωστόσο, «μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή» είναι δύσκολο να φτιάξει.

Δημιουργική αναμονή

Ο μεταξικός Κώστας Πλεύρης βγήκε και αυτός από τη ναφθαλίνη και τα αζήτητα της Μεταπολίτευσης αυτές τις μέρες. Για την ακρίβεια, τον έβγαλαν. Έδωσε μάλιστα πολιτική συνέντευξη σε μεγάλη εφημερίδα, όπου παρουσιάστηκε ως «ιδεολόγος φασίστας», σε αντίθεση με τον υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αυτός έχει δηλώσει ότι «είναι φασίστας, αλλά δεν έχει στο χέρι του τη σβάστικα».

Ο Κώστας Πλεύρης είχε ιδρύσει το 1960 την ακροδεξιά οργάνωση της 4ης Αυγούστου, στελέχη της οποίας υπήρξαν ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Κώστας Κιλτίδης, το όνομα του οποίου επίσης εμπλέκεται στα σενάρια περί ίδρυσης νέου εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος.

 

Πηγή: staratalogia.blogspot.gr

 

 

Σχολιάστε