My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο …καυγάς για το Νοσοκομείο

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρεται “στις διαχρονικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο του Κιλκίς”, ζητώντας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ “να απολογηθούν στο λαό του Κιλκίς” για τη κατάσταση του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση της ΤΕ έχει ως εξής:

“ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς αντί να ψευτο-τσακώνονται για το ποιος έκανε δήθεν τα περισσότερα για το Νοσοκομείο του Κιλκίς, καλύτερα να απολογηθούν στο λαό του Κιλκίς, για τις διαχρονικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στο νομό.

Ο καβγάς τους στον «ξένο αχυρώνα» του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τον οποίο από κοινού υπονόμευσαν, καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού και γίνεται με το βλέμμα στραμμένο στην «επόμενη μέρα», γίνεται με στόχο να πείσουν το λαό να ζει με «χαμηλές απαιτήσεις» και να τον οδηγήσουν στην παγίδα του «μικρότερου κακού».

Τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κυβερνήσει όλοι τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί τόσα χρόνια…

…δεν λύθηκε το κτιριακό του Νοσοκομείου Κιλκίς;

…δεν στελεχώθηκαν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό;

…δεν ήταν προετοιμασμένα και εξοπλισμένα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με τα απαραίτητα μέσα, και αναγκάζονται σήμερα να αναζητούν «χορηγούς»;

Η πραγματικότητα είναι ότι:

  • Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκλεισαν Νοσοκομεία και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κράτησε κλειστά.
  • Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απέλυσαν γιατρούς και νοσηλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την υποστελέχωση.
  • Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμπορευματοποίησαν και ιδιωτικοποίησαν την Υγεία και ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκτεινε παραπέρα εγκαινιάζοντας μέχρι και το πρώτο Νοσοκομείο «Ανώνυμη Εταιρεία».

Και οι δυο τους λένε «μεγάλα λόγια», όμως πάνω στη λογική του «κόστους – οφέλους». Γι’ αυτό τόσα χρόνια στο Κιλκίς δεν λειτουργεί ούτε μία μονάδα ΜΕΘ.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», όπως λέει και ο λαός μας.

Αν ήθελαν μπορούσαν να βρουν λύση, όπως βρίσκουν λύση και χρηματοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του λαού, μέσα σε ένα βράδυ, εκατοντάδες βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχους, καναλάρχες και άλλους μεγάλους επιχειρηματίες.

Αν ήθελαν μπορούσαν ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ να ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας, στηρίζοντας και υλοποιώντας τις προτάσεις που η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ αναδεικνύει όλο το τελευταίο διάστημα, όπως:

  • Να προχωρήσει η προμήθεια σε όλα τα αναγκαία μέσα στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου.
  • Να ανοίξουν όλες οι αναγκαίες ΜΕΘ στο νομό.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και γιατρών και η ένταξή τους στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.
  • Να μην απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι Αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι δίνουν μία ανάσα στους κατοίκους των χωριών, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Αυτές οι προτάσεις θα μπορούσαν να στηριχτούν τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ΚΙΝΑΛ, από τους Δημάρχους και τους Βουλευτές τους, όμως κανένας δε βγάζει «άχνα» γι’ αυτά τα επείγοντα ζητήματα τόσες εβδομάδες στο Κιλκίς.

Όπως «άχνα» δεν έβγαζαν τόσα χρόνια με τις δεκάδες παρεμβάσεις του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή και τα Δημοτικά/Περιφερειακά Συμβούλια, με τις συνεχείς πρωτοβουλίες των μελών του ΚΚΕ στα Σωματεία και τους φορείς που συμμετέχουν, για στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νομό.

Ο λαός του Κιλκίς έχει πλέον πείρα, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει για να αχρηστεύσει τις νέες παγίδες εγκλωβισμού του, για να μη δεχτεί να πληρώσει τα σπασμένα και της νέας κρίσης. Δεν έχει να περιμένει τίποτα για τις δικές του ανάγκες από τα παζάρια και τους καβγάδες των καπιταλιστών, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Αυτές μπορεί να τις ικανοποιήσει μόνο σε σύγκρουση μαζί τους, περνώντας στην αντεπίθεση.”

Σχολιάστε