My Twitter Feed

6 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Ο Καραγκιόζης στο ρίνγκ του Κιλκίς!

Μετά τις sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Καραγκιόζης έρχεται και στο Κιλκίς ως μποξέρ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ από το Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης του Μακρή» για 2 μόνο παραστάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : ΩΡΑ 5:00μμ και 7:00μμ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 6€

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΗΛΙΑΔΗΣ – 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ 124 ΤΗΛ.: 23410 75307

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6951219739 – 6942 939 699

Το Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης του Μακρή”, σας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στην νέα του παράσταση, “Ο Καραγκιόζης Μποξέρ”.

Στην πόλη του Κιλκίς, καταφθάνουν οι καλύτεροι παλαιστές, πυγμάχοι και μποξέρ απ’ όλον τον κόσμο.

Η αφορμή; Μα φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών, που διοργανώνει ο Πασάς.

Το έπαθλο; Ένα αμύθητο ποσό, αιώνια δόξα, πλούσια δώρα καθώς και η Βεζυροπούλα, η οποία θα παντρευτεί τον νικητή των αγώνων.

Ο αγαπημένος μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, σκέφτεται να συμμετάσχει και να κερδίσει ώστε να γεμίσει την μόνιμα άδεια κοιλιά του αλλά και να παντρευτεί τη Βεζυροπούλα …θα καταφέρει άραγε, ο ήρωάς μας να νικήσει;

Για να υποστηρίξετε  τον αγαπημένο σας ήρωα και να τον βοηθήσετε να στεφθεί νικητής, ελάτε στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, την Σάββατο 9 Απριλίου, 2 παραστάσεις Ώρα 5:00μμ και 7:00μμ. Η νίκη χωρίς τα δικά σας συνθήματα και υποστήριξη, θα είναι δύσκολη.

Ως ευχαριστώ για την πολύτιμη στήριξη σας, κάθε παιδί θα πάρει και ένα μοναδικό δώρο.

Πίσω από τον μπερντέ και στη γωνία του Καραγκιόζη θα βρίσκονται οι : Κώστας και Μπάμπης Μακρής.

Ποιοι είναι, οι κορυφαίοι παραγωγοί Θεάτρου Σκιών, Κώστας και Μπάμπης Μακρής :

  • O Μπάμπης Μακρής έχει παρουσιάσει αντίστοιχες παραστάσεις, με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 εμφανίστηκε για πρώτη φορά, σε ηλικία 16 ετών, στο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ», με την πρωτότυπη κωμωδία «Ο Καραγκιόζης και οι εξωγήινοι». Επιπροσθέτως, το 2017 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ιts Kale», με την παράσταση «Η Λίμνη των Στεναγμών». Άξια αναφοράς είναι και η συνεργασία του με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία. Με τον σκοπό αυτό δόθηκαν παραστάσεις σε σχολεία της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου με τίτλο « Ο Καραγκιόζης εθελοντής αιμοδότης. Τον Δεκέμβριο του 2017 συμμετείχε στην παραγωγή του  Γιώργου Βούκανου «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη», με έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε Πάτρα και Μεσολόγγι. Επιπλέον, στην πολύχρονη αυτή πορεία, ο Χαράλαμπος Μακρής έχει παρουσιάσει και δύο δικές του παραγωγές τα έτη 2016 και 2018 με τίτλο «Σύμφωνο  συμβίωσης. Γάμος αλά Πατρινά» και «Καραγκιόζης ενεχυροδανειστής» αντίστοιχα. Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στο θέατρο «Αγορά» στην Πάτρα. Τέλος ο Μπάμπης Μακρής είναι κατασκευαστής φιγούρων και σκηνικών για το Θεάτρο Σκιών.
  • Ο Κώστας Μακρής, μαθήτευσε, επί πολλά χρόνια, κοντά σε μεγάλους πατρινούς καραγκιοζοπαίχτες, όπως ο Γιάνναρος, ο Σωτήρης Ασπιώτης, ο Μητσάκης και ο Κώσταρος. Δραστηριοποιείται, καλλιτεχνικά, εδώ και τρεις δεκαετίες, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 1989, απέσπασε, με το καλλιτεχνικό του έργο, το βραβείο «Ιπεκτσί» (İpekçi), στην Κωνσταντινούπολη, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, ενώ έργα του φιλοξενούνται στο «Μουσείο του Ανθρώπου» (Musée de l’Homme), στο Παρίσι. Το διάστημα αυτό έχει παίξει ενεργό ρόλο στην διάδοση και διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης του Θεάτρου Σκιών, μέσω της συμμετοχής του ως δάσκαλος σε σεμινάρια και εργαστήρια. Αναλυτικότερα, το 1986 δίδασκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Αχαΐας. Αντίστοιχο ρόλο είχε τα έτη 1989-1990 στα Ι.Ε.Κ. Π.Ε.Β.Ε.Σ. (Ακμή). Τα έτη 1998-1999 έδωσε σεμινάρια για το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα αμέσως επόμενα χρόνια συνέχισε να διδάσκει. Πιο συγκεκριμένα το 2004, σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, συμμετείχε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα. Τα έτη 2005-2008 συνέχισε στη Σχολή Καραγκιόζη, στο «Βυρσοδεψείον» της Πάτρας, ενώ το διάστημα 2008-2010 οργάνωνε εργαστήρια Θεάτρου Σκιών για το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σχολιάστε