My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣ Κιλκίς στις 26 Ιανουαρίου -

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Κλειστά σχολεία λόγω… κρύου! -

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Ακόμα πετάς καφέ στα σκουπίδια; -

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΚΚΕ: Ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο -

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Σε επιφυλακή ενόψει κακοκαιρίας -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε Κιλκίς – Παιονία -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Απινιδωτές στα γήπεδα της Παιονίας -

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Πανδημία: Η τραγωδία του Κιλκίς! -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ο ιός του πανικού πλήττει…

…την κυβέρνηση.

Του Τάσου Παππά.


Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Τα άτομα, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που λειτουργούν σε συνθήκες πανικού είναι βέβαιο ότι θα διαπράξουν λάθη, είναι βέβαιο ότι θα μπουν σε περιπέτειες από τις οποίες δεν θα βγουν χωρίς βαριά τραύματα. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Η αίσθηση ασφάλειας που είχε υποχωρεί με γρήγορο ρυθμό. Η αυτοπεποίθησή της έχει κλονιστεί. Η απομάγευση καλπάζει. Είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Η κυβέρνηση των αρίστων που ισχυρίζεται ότι χτίζει επιτελικό κράτος, που κατά το αφήγημα των διαφημιστών της είναι η καλύτερη της μεταπολίτευσης (τουλάχιστον), έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Και ο επικεφαλής της, ο νέος Μωυσής, ο σύγχρονος Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πολιτικός που θαυμάζει η Ευρώπη, σέβονται οι ΗΠΑ και υπολογίζει ο Πούτιν, ο πολιτικός που έχει κάνει τον Ερντογάν να χάσει το ύπνο του, ο πολιτικός που ήρθε για να βάλει τέλος στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο απλά ζητήματα και καταφεύγει σε χοντράδες. Πολλά τα παραδείγματα. Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και το κόμμα τους έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ στον πληθωρισμό της ελαφρότητας. Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για επικίνδυνα φαινόμενα.

■ Πέντε φορές μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει το τέλος της πανδημίας με λυσιμέριμνες προβλέψεις. Μας είπε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι, ότι γράφουμε τον επίλογο, ότι κλείνουμε το κεφάλαιο της πανδημίας. Μας είπε ότι η μετάλλαξη Ομικρον μοιάζει με καλοκαιρινό μπουρίνι. Μας είπε ψέματα ότι σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται τα τεστ. Μας είπε ότι είχαμε αχρείαστες (!) απώλειες. Μας είπε ότι δεν έλαβε τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα, αλλά κι αν την είχε λάβει, δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έκανε. Μας διαβεβαίωσε ότι η ακρίβεια είναι παροδικό φαινόμενο, αλλά αυτή η κακούργα επιμένει. Μας είπε ότι η Αριστερά έφερε τα μνημόνια και οι βουλευτές του, αντί να μείνουν βουβοί, τον χειροκρότησαν όρθιοι.

■ Ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι επιχειρήθηκε κατάλυση της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ουδείς τον επανέφερε στην τάξη. Συνέχισε με αμασκάρευτο κυνισμό να συκοφαντεί το σύμπαν. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντιγράφει τις πρακτικές του Γκέμπελς, αδιαφορώντας προφανώς που στις τάξεις του κόμματός του υπάρχουν πρωτοκλασάτοι παράγοντες οι οποίοι πέρασαν από ακροδεξιά κόμματα, ήταν συνομιλητές του Παπαδόπουλου και του Λεπέν, φανατικοί αντισημίτες, που είναι θαυμαστές -και δεν το κρύβουν- του δικτάτορα Μεταξά. Με αφορμή τις χυδαίες παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τις ανάρμοστες επιθέσεις άλλων αξιωματούχων στην αντιπολίτευση, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η φράση που είχε πει ο Τρότσκι για τον Στάλιν: «Αυτός δεν σημαδεύει τις ιδέες σου, σημαδεύει τον σβέρκο σου».

■ Κορυφαίος υπουργός και αντιπρόεδρος του κόμματος συνελήφθη ψευδόμενος για την τιμή του μοριακού τεστ εδώ και στο εξωτερικό και με τις δηλώσεις του προκάλεσε την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης και τα αποστομωτικά δημοσιεύματα γνωστών μέσων ενημέρωσης. Εκθέτει συνεχώς την κυβέρνηση και τον προϊστάμενό του, ωστόσο δεν τον ακουμπάει κανείς. Αρα μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του αφεντικού του.

■ Δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους που διώκονται δημοσιογράφοι εξαιτίας του πορίσματος που συνέταξαν κατ’ εντολήν του Μαξίμου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και όταν άρχισαν να πέφτουν οι καταγγελίες διεθνών οργανώσεων Τύπου, βγήκαν έμπλεοι οργής να πουν ότι η παράταξή τους σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ξέχασαν τις απειλές στελεχών τους εναντίον εισαγγελικών λειτουργών, τα οποία φώναζαν από τις τηλεοράσεις και το βήμα της Βουλής ότι θα τους γδάρουν (ζωντανούς;) και θα τους κλείσουν φυλακή γιατί είναι επίορκοι, σκευωροί και συμμορίτες.

■ Οργάνωσαν κακόγουστη φιέστα για την παραλαβή των μαχητικών Ραφάλ, βάζοντας την ταμπέλα του κόμματός τους στο σποτάκι που κατασκεύασαν. Του κόμματος που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση θα τα ξεχρεώσει ύστερα από 100 χρόνια και βάλε. Αυτήν τη χοντροκοπιά με τα Ραφάλ καυτηρίασαν ακόμη και δημοσιολόγοι που δεν έχουν πει κακό λόγο ούτε για τη… λαοπρόβλητη κυβέρνηση ούτε για τον… «Αλιάκμονα της σκέψης».

■ Ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει τον Μάιο! Ο ένας υπουργός μάς λέει ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ, ο άλλος υπουργός πλειοδοτεί, και έρχεται ο αρμόδιος υπουργός να τους αδειάσει μεγαλοπρεπώς. Και οι τρεις, ακλόνητοι στις θέσεις τους. Διέδωσαν ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, όχι όμως τώρα, αλλά το 2023. Κατά τ’ άλλα, καταγγέλλουν για λαϊκισμό και δημαγωγία τους πολιτικούς αντιπάλους τους και υποστηρίζουν με φλογερό πάθος ότι αυτοί δεν θα υιοθετήσουν πελατειακές λογικές, γιατί αυτές (οι δικές τους δηλαδή) οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αν όλα αυτά δεν είναι συμπτώματα πανικού, δεν ξέρω πώς αλλιώς πρέπει να χαρακτηριστούν.

Ανάγωγα

Αρνητικές επιδόσεις στην πανδημία, αρνητικές επιδόσεις στην ακρίβεια, αρνητικές επιδόσεις σε θέματα δημοκρατίας, απαισιοδοξία στους πολίτες, σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα λένε οι περισσότεροι. Στο μόνο πεδίο όπου τα πάει καλά η κυβέρνηση είναι οι δημοσκοπήσεις. Περίεργα πράγματα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε