My Twitter Feed

11 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μείωση κρουσμάτων στο Ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 10 Απριλίου, 2022

Φάρμα Κουκάκη και στη Ν. Κορέα -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια! -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

“Επάρκεια δείχνει η καταγραφή” -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε όλο το νομό μας -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ξεκίνημα για Φ.Α. σε Πολύκαστρο -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση των εκτάκτων μέτρων -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Νέα μηχανήματα στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

“Ο ιός συνεχίζει να είναι πάντα εδώ”

Η πανδημία είναι εδώ, θα ζούμε μ’ αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το αποτύπωμά της συνεχίζει να είναι πολύ βαρύ”, δηλώνει ο Γ. Φραγγίδης με αφορμή σημερινή (Δευτέρα) τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη.

Η δήλωση του κ. Φραγγίδη έχει ως εξής:

Στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και την ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων, όπως επίσης και σε ορισμένα σημεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, γιατί η πανδημία είναι εδώ, θα ζούμε μ’ αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το αποτύπωμά της συνεχίζει να είναι πολύ βαρύ. Δημιουργεί πιεστικές καταστάσεις και έχει ανησυχητικές επιπτώσεις. Τα μέτρα προστασίας είναι ακόμα απαραίτητα και βεβαίως κάθε σχετική αλλαγή πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής.

Με την αναφορά του υπουργού για τα απογευματινά χειρουργεία και την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, όπως προτείνονται στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ, γίνεται πλέον έκδηλη η απαξίωση όλων των φορέων της Δημόσιας Υγείας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος με τους φορείς αλλά ούτε και με τα πολιτικά κόμματα.

Η μη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, καταδεικνύει την αυταρχική και συγκεντρωτική πολιτική της κυβέρνησης. Η εισαγωγή από το «παράθυρο» του ιδιωτικού τομέα, με την προτεινόμενη επιστράτευση ιδιωτών γιατρών που απασχολούνται σε μονάδες υγείας συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ή είναι οι ίδιοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και ιδιωτών γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προκειμένου να καλυφθούν κενά του ΕΣΥ, παραβιάζουν το κύριο χαρακτηριστικό του νόμου 1397/83, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Με τα απογευματινά χειρουργεία, θα αναγκάζεται ο πολίτης να βάζει το χέρι στην τσέπη, αφού θα πληρώνει για να νοσηλευτεί στα νοσοκομειακά ιδρύματα. Και βέβαια, μια τέτοια διαδικασία κάθε άλλο παρά ενισχύει τη διαφάνεια και αποδυναμώνει τα φαινόμενα χρηματισμού.

Το ΕΣΥ θα πρέπει να γίνει ελκυστικό στο ιατρονοσηλευτικό δυναμικό της πατρίδας μας, με κίνητρα οικονομικά, κοινωνικά, επιστημονικά, ώστε να μην υπάρχουν κενά και να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, να κάνει μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση με τους φορείς και τα κόμματα.”

Σχολιάστε