My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Ιβάν Σαββίδης, το BBC και η Χαλκιδική

  • Μπορεί η Ελλάδα να παρουσιάζεται ως ο  “ασθενής”  της Ευρώπης, γράφει το BBC, αλλα για τους πλούσιους Ρώσους εχει ακομη την γοητεία της. 
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο Ζέπκο. Την ανεκμετάλλευτη περιοχή στην ανατολική γωνιά της Χαλκιδικής η οποία ανήκει  κυρίως σε απόστρατους στρατιωτικούς. Οταν λοιπόν οι στρατιωτικοί αρχισαν να ψάχνουν για αγοραστή δυο Ρωσικες εταιρίες έδειξαν ενδιαφέρον .

Σύμφωνα με το Βρετανικό πρακτορείο Ειδήσεων οι Ρώσικες εταιρείες υπέβαλαν προσφορές που άγγιζαν τα 200 εκατομύρια ευρώ, για να αποκτήσουν την έκταση  και να την μετατρέψουν σε θέρετρο πολυτελείας. Εαν η συμφωνία ολοκληρωθεί οι αξιωματικοί μπορεί να κερδίσουν 40 εκατομύρια ευρώ.

Ο Γιώργος Γιακουμάκος επικεφαλής του Μεσιτικού Συλλόγου απόστρατων  στρατιωτικών Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε στο BBC οτι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται επειδή ειναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κι επειδή η τοποθεσία του Ζεπκου ειναι πανέμορφη.

Ο Ιβαν Σαββίδης και ο Πούτιν

Ο Ελληνικής καταγωγής Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει πρόσφατα οτι αν η Ελλάδα δώσει το πράσινο φώς τότε οι Ρώσικες επενδύσεις θα την κατακλύσουν και σε ενα χρόνο η Ελλαδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα!

Οπως τόνισε ο Σαββίδης – που ειναι και ο κυριος μέτοχος στον ΠΑΟΚ – «η Ρωσία δεν έχει γυρίσει ποτέ την πλάτη της στην Ελλάδα – σίγουρα δεν θα το κάνει τώρα”.

Σύμφωνα με το Ελληνο-Ρωσικο Εμπορικό Επιμελητήριο, το 7% των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχικό εδω, αυτο μεταφράζεται σε περιπου 31.000 πωλήσεις ετησίως.

Εκτός από τουρισμό, οι Ρώσοι αγόρασαν την Δωδώνη, ενδιαφέροντα ακομη για την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου και σύμφωνα με πηγές και το δημοσίευμα του BBC ενδιαφέρονται και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  και για τους Ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη – ο οποίος είναι φίλος του Προέδρου Πούτιν – η Ελλάδα έχασε μια ιστορική ευκαιρία, όταν ξέσπασε η κρίση, για να επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία διάσωσης από αυτη που έχει τώρα.

“Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει. Αλλά η Αθήνα δεν είχε θέσει το ζήτημα” είπε στο BBC. Είναι όμως αισιόδοξος ότι η νέα κυβέρνηση θα δεχθεί με μεγαλύτερο ενθουσιασμό μια στενότερη σχέση με τη Μόσχα.
«Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην χάνουμε άλλο χρόνο. Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία δεν θα μείνει σιωπηλή. Κάνω ό, τι μπορώ για να υποστηρίξω την γη των προγόνων μου.”

Πηγή: onalert.gr – BBC

Σχολιάστε