My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ο εσπερινός για τους Πεντεκαίδεκα

15martires_28Λαμπρός πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, παραμονή της εορτής των ΠέντεκαιΔεκα Ιερομαρτύρων, πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίων (και τοποτηρητή της Ι. Μητροπόλεως Στρωμνίτσης) κ. Δαυίδ καθώς και του οικείου Μητροπολίτη, Σεβασμιωτάτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Συμμετείχαν ακόμα ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς και εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν τους Αγίους και να τιμήσουν τους προστάτες της πόλεως.

15martires_9Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθάγγελος τόνισε ότι προσδοκία της αγάπης του Θεού έδωσε τη δύναμη στους Άγιους ΠέντεκαιΔεκα να μαρτυρήσουν για την πίστη τους, υπογραμμίζοντας ότι η αναμονή του Θεού και η προσδοκία του Χριστού είναι μια ευλογημένη και καρποφόρα κατάσταση.

“Εμείς οι χριστιανοί έχουμε τη δύναμη στο όνομα Εκείνου που περιμένουμε, στο όνομα του Ιησού Χριστού μας, να αλλάζουμε τη ζωή και τον κόσμο και είναι πολύ μεγαλύτερη δύναμη να περιμένεις τον Χριστό από το να νομίζεις ότι τον κατέχεις. Αυτή η αίσθηση της αναμονής είναι πίστη, ελπίδα και εμπιστοσύνη” είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Κιλκισίου για την πρόσκληση να τιμήσουν τους ΠέντεκαιΔεκα Μάρτυρες.

“Πεντεκαίδεκα ἄνδρας πολυάθλους τιμήσωμεν, Τιβεριουπόλεως πάσης, τά ἀρχαία καυχήματα, ὁμού δέ καί προστάτας τοῦ Κιλκίς, τούς σκέποντας λαόν τόν εὐσεβῆ, τόν τιμώντα τήν ἐπέτειον καί ὀστᾶ, αὐτῶν καί ἀναμέλποντα, δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῶν ἐνεργούντι δί’ ὑμῶν, πάσιν ἰάματα”.

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε