My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Εμμανουήλ για τοπικά θέματα

Δηλώσεις για το προσφυγικό, την ίδρυση μουσικού γυμνασίου και την 71η Ταξιαρχία, έκανε ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, σημειώνοντας τα εξής:

“Αναφορικά με την εκ νέου πρόσφατη άφιξη προσφύγων – μεταναστών σε Ξενοδοχείο εντός του Οικισμού Σ.Σ. Μουριών και της προσωρινής παραμονής τους, η Ιερά Μητρόπολη παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό το γεγονός αυτό εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της και την πλήρη στήριξή της στην τοπική κοινωνία του Σ.Σ. Μουριών.

Ιδιαιτέρως συγχαίρει τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη που ήταν παρών την ημέρα της εγκατάστασης των προσφύγων – μεταναστών. Αν και ενημερώθηκε τελευταία στιγμή και δεν έχει ευθύνη για την δυσάρεστη ενέργεια αυτή, άκουσε με υπομονή τα παράπονα των κατοίκων και απάντησε σε “αγανακτισμένες” ερωτήσεις την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι ήταν απλά απόντες. Με την παρουσία του απέδειξε ότι είναι κοντά στους πολίτες και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ανακολουθία που παρατηρείται στο μείζον αυτό θέμα, αφού οι υποσχέσεις που δίδονται δεν τηρούνται. Λίγοι μήνες πέρασαν από τον Νοέμβριο του 2019 που εκκενώθηκε το Ξενοδοχείο, συνοδευόμενο από εξαγγελίες για τη μη εκ νέου φιλοξενία για να δεχθεί δυστυχώς και πάλι, απαξιώνοντας τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών αλλά και την τοπική κοινωνία από την μη έγκυρη ενημέρωσή τους.

Ας μην ξεχνάμε πως στο Νομό μας (Νέα Καβάλα και πόλη του Κιλκίς) διαμένουν ήδη ήδη αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που όπως τονίζεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς «καταργώντας στην πράξη, με εντελώς πρόχειρους σχεδιασμούς, βασικούς κανόνες ισοπολιτείας και υπονομεύοντας επί της ουσίας την ίδια την απόφασή της για τη συμφωνηθείσα ισοκατανομή ανά την επικράτεια στην ποσοστιαία αναλογία του 1%». Στο ίδιο σκεπτικό κινείται και η ανακοινωθείσα προσφυγή του Δημάρχου Παιονίας με νομικές δράσεις για εφαρμογή του 1% στη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών.

Όσο δε για την φιλοξενία δυσανάλογου αριθμού ατόμων σε σχέση με τις κλίνες του Ξενοδοχείου προκαλεί θλίψη η πρόχειρη αντιμετώπιση αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων σε εποχή μάλιστα πανδημίας…

Όσον αφορά την πρόταση του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη» για την αξιοποίηση του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου προκειμένου να εξεταστεί η εγκατάσταση σ’ αυτό του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Γυμνασίου η Ιερά Μητρόπολη αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση και είναι ανοικτή σε κάθε σχετική συζήτηση αρκεί να μην έχει την πικρή κατάληξη της μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου. Άλλωστε το όποιο κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως σκοπό έχει να χρησιμοποιείται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς.

Τέλος, η αιφνίδια δήλωση του Βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος της Καστοριάς για την μετεγκατάσταση της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας «Πόντος» από το Κιλκίς στην Καστοριά, μας προκαλεί έκπληξη αλλά και προβληματισμό, πιστεύοντας ότι αποτελεί μία φαιδρότητα παρά το ότι υπάρχει κάποιο κρυφό οργανωμένο σχέδιο. Μία πρόταση που οφείλουν οι Κυβερνώντες να την απορρίψουν δημόσια και να κλείσει επίσημα αυτή η συζήτηση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία του Κιλκίς.

Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στο Κιλκίς στέκεται πάντοτε στο πλευρό των θεσμών και των συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου μας, εκφράζοντας λόγο αληθείας και ενότητας.”

Σχολιάστε