My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ο Δ. Ψωμιάδης για ΙΚΑ Αξιούπολης

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λυκουρέντζο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Δ. Ψωμιάδης, σχετικά με την κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης.

Όπως τονίζει ο κ. Ψωμιάδης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι «κατά της προσπάθειας για περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα. Ωστόσο, η πληθυσμιακή προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτόνομου υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έχει πρακτική και χρήσιμη εφαρμογή σε περιοχές με συμπαγή πληθυσμό, όπως είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα» κι όχι σε περιοχές με δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις, όπως η δήμος Παιονίας.

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το σχεδιασμό του ΙΚΑ στη συγκεκριμένη περιοχή του Κιλκίς «καθώς έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση υπηρεσιών του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε κάθε δε περίπτωση ο Δήμος Παιονίας έχει προσφέρει δωρεάν παραχώρηση στέγης».

H επιστολή

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Η κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής. 

Ασφαλώς δεν είμαστε κατά της προσπάθειας για περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα. Ωστόσο, η πληθυσμιακή προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτόνομου υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έχει πρακτική και χρήσιμη εφαρμογή σε περιοχές με συμπαγή πληθυσμό, όπως είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε περιοχές με μικρότερο πληθυσμό και δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις φέρνει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η περιοχή του δήμου Παιονίας με τους ορεινούς όγκους και τα διάσπαρτα μικρά χωριά αποτελεί κλασικό παράδειγμα τέτοιων δυσχερειών. Ο στόχος της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών χάνεται τελείως… 

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένο ότι η οικονομία επιτυγχάνεται καθώς έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση υπηρεσιών του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε κάθε δε περίπτωση ο Δήμος Παιονίας έχει προσφέρει δωρεάν παραχώρηση στέγης, σας ζητούμε να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του ΙΚΑ όσον αφορά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.”

taxalia.blogspot.com

Σχολιάστε