My Twitter Feed

11 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με σπίτι πάλι το ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Η συμμετοχή Γεωργαντά στη ΔΕΘ -

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

Παιονία: Ιδού τα μεγάλα θέματα -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Αδελφοποίηση με 5 δήμους της Ιταλίας -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή! -

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Χάνουμε ως νομός έδρα στη Βουλή; -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Από το Κιλκίς, τώρα και στις ΗΠΑ! -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ιδού οι ελλείψεις των νοσοκομείων -

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο δύσκολος χειμώνας του 2022…

…έχει τα δικά του ιδιοτελή καθάρματα.

Του Νίκου Ξυδάκη.


Η αποκάλυψη της παγίδευσης Σπίρτζη με Predator επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Παρά την εκετεταμένη απόπειρα συγκάλυψης του τεράστιου σκανδάλου, η νέα τροπή προσθέτει με σαφήνεια στην θεσμική εκτροπή την ποινική διάσταση. Αναγκάζει τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν και να αναζητηθούν πλέον οι υπαρκτές ποινικές ευθύνες των προσώπων που δεν καλύπτονται από πολιτική ασυλία, ενώ για τα πολιτικά πρόσωπα με ποινικά αδικήματα επιφυλάσσεται Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, δραπέτης της εφιαλτικής εκτροπής που ο ίδιος δημιούργησε, αναγκάζεται να πάει στη ΔΕΘ φαρμακωμένος από το διευρυνόμενο Predatorgate και την περιφρόνηση των ευρωβουλευτών. Τα φίλια ΜΜΕ θα σπεύσουν να αποκρύψουν και να παροχετεύσουν, αλλά είναι πια πάρα πολύ το υλικό προς απόκρυψη. Και εν τω μεταξύ αρχίζει ο δύσκολος χειμώνας του 2022 για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ή ο άνετος χειμώνας για όλα τα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, όπως περιέγραφε ο Δημήτρης Γληνός τους ωφελημένους κυνικούς του 1942.

Τι παρακολουθούμε

Φαρμακωμένο σάλιο ξεροκαταπίνουμε όμως κι εμείς, όσοι παρακολουθούμε την εξέλιξη του σκανδάλου Predatorgate.

Παρακολουθούμε την εξέταση των Ελλήνων θυμάτων παρακολούθησης και δημοσιογράφων στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για να αντιληφθούμε το βάθος και την έκταση του σκανδάλου. Εν συνεχεία ακούμε Ελληνα κρατικό αξιωματούχο, γενικό γραμματέα υπουργείου να αρνείται ότι υπάρχει σκάνδαλο, αυτά τα κατασκευάζουν τα ΜΜΕ. Δηλαδή, New York Times, Le Monde, Der Spiegel, La Repubblica, Politico, Washington Post, Guardian, Reuters κ.λπ. συνεννοήθηκαν να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση.

Παρατηρούμε ότι κανείς από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς δεν εμφανίζεται ενώπιον του οργάνου του Ευρωκοινοβουλίου, και δεν είναι η πρώτη φορά. Παρίστανται με τηλεδιάσκεψη κάτι γενικοί γραμματείς, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, αρνούμενοι να λογοδοτήσουν για το πώς και γιατί η ελληνική πολιτεία παγίδευσε ευρωβουλευτή και αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Οι υπουργοί Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης επέδειξαν ακόμη μια φορά πολιτική δειλία.

Παρακολουθούμε την άρνηση των υπολόγων να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα της Βουλής, επικαλούμενοι το απόρρητο.

Παρακολουθούμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να ενορχηστρώνουν την επιχείρηση συγκάλυψης και καταστροφής στοιχείων.

Παρακολουθούμε την προαναγγελθείσα καταστροφή των αρχείων παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι την είχαν προαναγγείλει!

Παρακολουθούμε τον βουλευτή, πρ. Υπουργό να αποκαλύπτει δύο επιθέσεις εναντίον του από το Predator, να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ο οποίος ερευνά μόνο διαρροές κρατικών μυστικών…), και τα κανάλια να είναι σε διαρκή σύνδεση με την κηδεία Ελισάβετ.

Και για να σφραγιστεί η συγκάλυψη: η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του πρωθυπουργού, απειλεί με ακριβώς δέκα χρόνια φυλάκιση όποιον τολμήσει να σπάσει το απόρρητο, δηλαδή την ομερτά.

Η εκτελεστική εξουσία συγκαλύπτει και καταστρέφει, η δικαστική δεν ερευνά, και η νομοθετική εξουσία καθεύδει και συνεργεί.

Οι πολίτες μαθαίνουν τις ειδήσεις από ξένα ΜΜΕ.

Η φτώχεια είναι φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει

Το μικροσύστημα Κυρ. Μητσοτάκη εκτιμά, ή ποντάρει, ότι το Predatorgate θα συγκαλυφθεί, με τη βοήθεια των αυτοεξευτελιζόμενων βουλευτών, των έμφοβων κρατικών υπαλλήλων και των πρόθυμων ΜΜΕ. Θα βοηθήσει και η ίδια η κυβέρνηση μεταφέροντας την προσοχή σε άλλα θέματα, ταιριαστά με την διαρκή της ατζέντα του δόγματος «Νόμος και Τάξη», ή μεγεθύνοντας την υπαρκτή ένταση στα ελληνοτουρκικά. Ολα αυτά τα συνοψίζει στο καινοφανές δόγμα, ότι οποιαδήποτε κριτική για τις θεσμικές εκτροπές και η συζήτηση για εκλογές απειλούν τη σταθερότητα της χώρας.

Πάνω απ’ όλα, ποντάρει στο ότι η επελαύνουσα οικονομική ανασφάλεια θα τα πνίξει όλα.

Ο κρυπτόμενος Κυρ. Μητσοτάκης ετοιμάζει ρελάνς με παροχές στη ΔΕΘ. Η χειμαζόμενη οικονομία εντούτοις είναι μια μεταβλητή που δεν μπορεί να τιθασεύσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον με το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει μέχρι τώρα.

Οι σκοτεινές προβλέψεις, σαν προειδοποιήσεις, θα λειτουργήσουν εναντίον της κυβέρνησης, διότι καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται για να «προειδοποιεί», εκλέγεται για να δρα αποτρεπτικά.

Πρωθυπουργός: «Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος «Αναπόφευκτη η πτώση του βιοτικού επιπέδου για αρκετό διάστημα… Να υπερασπιστούμε ανυποχώρητα τις αξίες μας, τις αρχές μας και το διεθνές δίκαιο».

Υπουργός Ανάπτυξης: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Οποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει… Είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία».

Δεν πρόκειται για έκρηξη ειλικρίνειας. Οι προφητείες για χειμώνα 1942 εξαπολύονται για προκαταβολική απόσειση ευθυνών, για ενοχοποίηση όσων υποφέρουν και αντιδράσουν· πρόκειται για άλλη μια κατασκευή εσωτερικού εχθρού. Οποιος πεινασμένος διαμαρτύρεται, είναι οπαδός του Πούτιν και εχθρός της σταθερότητας.

Τα ιδιοτελή καθάρματα: Καλά τρώγω και πίνω

Εντούτοις, τούτη η προπαγάνδα πιθανότατα θα αποβεί αμφίστομη, θα πλήξει την ίδια την κυβέρνηση. Δεν θα πεισθεί ο παγωμένος και πένης ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι δικός του πόλεμος και ότι θυσιάζεται για τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες, όταν η Ευρώπη βυθίζεται στην ύφεση, τον πληθωρισμό, και κυρίως στον αυξανόμενο φόβο για κοινωνικό και πολιτικό meltdown.

Ιδίως στην χρεοκοπημένη Ελλάδα των πτωχευμένων Ελλήνων. Ως εκ τούτου, και μόνη η επίκληση του μεγα-τρολ Γεωργιάδη στον χειμώνα του ‘42, μπορεί να φέρει τα ανάποδα: γενική κατακραυγή και νέα κύματα στις πλατείες, τούτη τη φορά όχι αγανακτισμένων αλλά πεινασμένων. Που θα θυμηθούν τα λόγια του Δημήτρη Γληνού, από τον Σεπτέμβρη του 1942:

«Ένας υπουργός είχε κάποτε την αναισχυντία να πει σε φίλους του που τον ρωτήσανε πώς μένει στην κυβέρνηση αφού ο λαός πεθαίνει στους δρόμους από την πείνα: ‘Εγώ έχω το αυτοκίνητο μου. Καλά τρώγω και πίνω. Ο λαός, που ήθελε πόλεμο, ας βγάλει τώρα τα μάτια του’» (Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ, 1942).

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε