My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ο …διαστημικός Πρωτογενής Τομέας!

Στη Βλάστη Κοζάνης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα Διεθνές Συνέδριο για την εφαρμογή των διαστημικών τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα, με στόχο τη διευκόλυνση των αγροτών στην παραγωγή του και κατ’ επέκταση τη μείωση του κόστους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες και ειδικοί στο θέμα, οι οποίοι παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, Αικατερίνης Νοτοπούλου, αναφέρθηκαν στη χρήση των νέων προηγμένων τεχνολογιών (ευρύτερη χρήση της δορυφορικής παρατήρησης και συντονισμό της δράσης των βαλκανικών χωρών προς την κατεύθυνση αυτή)

Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Παύλος Τονικίδης, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτηση του επισήμανε και τα εξής:

«Στη χώρα μας μπορεί να μη γνωρίζουμε, ότι διαθέτουμε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις με εξειδικευμένο προσωπικό επιστημονικά, που ασχολούνται με την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας, διαστημικού επιπέδου.

Σήμερα έχουμε κάθε λόγο να στηρίζουμε την ανάπτυξη της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας, έναν κατ’ εξοχήν εξωστρεφή κλάδο, έντασης γνώσης, αυξάνοντας τις ελληνικές εξαγωγές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ιαπωνία.

Ως μέλος της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας η Ελλάδα έχει την πρόσβαση σε ερευνητικά και άλλα υψηλής τεχνολογίας προγράμματα.

Επίσης βασική προϋπόθεση η στοχευόμενη εθνική στρατηγική σε συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων. Απαραίτητη η δικτύωση με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού.»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Τονικίδης έδωσε έμφαση στον νευραλγικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια αξιοποιώντας τις υπηρεσίες, τις δομές και τα δίκτυα που έχουν στη διάθεση τους, και τόνισε την συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επιτυχή πραγματοποίηση τόσο σημαντικών συνεδρίων σε περιοχές με ιδιαίτερη ιστορική και σημειολογική αξία όπως η Βλάστη του δήμου Πτολεμαϊδας.

Παρεμβάσεις στο συνέδριο έκαναν κι οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, Κυριάκος Λουφάκης (πρόεδρος ΣΕΒΕ), Σπυρίδων Μάμαλης (πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου) και Θεοφάνης Παπάς (αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας).

Σχολιάστε