My Twitter Feed

29 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Oμάδες για εμβόλια σε κοινότητες -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Πληθωρικό καλοκαίρι πολιτισμού -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Εν μέσω πτώσης, εμείς σταθεροί! -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Πήρε το εξιτήριο ο Δημήτριος -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

“Το πόρισμα δεν αφορά ότι έθεσα” -

Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2021

Ικανοποίηση για το πόρισμα -

Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2021

24ωρη λειτουργία Ευζώνων άμεσα -

Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Μέγα-φωτοβολταϊκό Πολυκάστρου -

Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε τον Βασ. Μακρίδη

Με μια λιτή εκδήλωση, έμπλεη συναισθηματικής φόρτισης, ο Δήμος Κιλκίς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιοφύλακα και ξεναγό συγχρόνως του Σπηλαίου Κιλκίς ο οποίος μετά από τριάντα πέντε χρόνια ευδόκιμης θητείας στο Δήμο Κιλκίς συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο περιβάλλων χώρος του Σπηλαίου λουζόταν από μια διαφορετική λάμψη. Δημότες, φίλοι και συγγενείς ακτινοβόλησαν το φως της αγάπης και της εκτίμησής τους στο πρόσωπο του Βασίλη Μακρίδη αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του στην προβολή και ανάδειξη του Σπηλαίου Κιλκίς, ως τόπου χιλιοεξερευνημένου από τον ίδιο και ως ορμητηρίου ευφάνταστων και συναρπαστικών ανακαλύψεων που κρατούν από την παιδική του ηλικία.

Περιχαρής και συγκινημένος ο Βασίλης Μακρίδης οδήγησε τους εκλεκτούς επισκέπτες του, μεταξύ αυτών το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη τον αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον ιερέα Ευστάθιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Θωμαϊδη, τον Αντιδήμαρχο Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Κεμανίδη, Δημήτρη Τσαντάκη την καθηγήτρια Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά, τον πρώην Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, στο κέντρο της δικής του γης μυώντας τους στον θαυμαστό υγρό κόσμο του Σπηλαίου με τους στενούς διαδρόμους και τους κοραλλιογενείς σχηματισμούς. Οι περιηγηθέντες μπήκαν στους επισκέψιμους θαλάμους και το βλέμμα τους περιπλανήθηκε στις παράξενες εκείνες μορφές, δημιουργήματα του σταλακτικού και σταλαγμικού διακόσμου, που βρίσκονται κρυσταλλωμένες στους τοίχους και στις οροφές του Σπηλαίου.

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας, με πολλές και υψηλές διακρίσεις στη σπηλαιολογική επιστήμη, τους τροφοδοτούσε ακατάπαυστα με πληροφορίες για το Σπήλαιο, τις θεραπευτικές του ιδιότητες, για τα ευρήματα των απολιθωμένων οστών ζώων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του και χαιρόταν ιδιαίτερα μαζί με τους επισκέπτες του αυτή την ξενάγηση.

Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, ο Δήμαρχος Κιλκίς επέδωσε στο φύλακα και ξεναγό του Σπηλαίου τιμητική πλακέτα εκθειάζοντας τις αρετές του ανδρός.

‘’Λέμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στο Βασίλη Μακρίδη για την αγάπη του για τον τόπο του, για την αφοσίωσή του στη δουλειά και στο Σπήλαιό μας! Γιατί λειτούργησε ως αληθινός προβολέας του Σπηλαίου και των θησαυρών του στους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν για να δουν τις ομορφιές του. Γιατί ήταν ένας αληθινός εργάτης του Δήμου Κιλκίς και του Σπηλαίου και σεβάστηκε όσο λίγοι τη δουλειά του. Γιατί είναι ένας ευγενικός, ένας πρόσχαρος άνθρωπος που μας εξυπηρετεί όλους πάντα με το χαμόγελο!

Σε ευχαριστούμε για όλα Βασίλη! Είσαι και θα είσαι η ψυχή του Σπηλαίου Κιλκίς!’’ κατέληξε στο χαιρετισμό του ο κ. Κυριακίδης.

Το υπόλοιπο της βραδιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Σπηλαίου κύλησε με κρασί και μουσικές μελωδίες από το σαξοφωνίστα Γιώργο Νάσκα.

Σχολιάστε