My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς για έκδοση ταυτοτήτων

Σε μια προφανώς ειρωνική ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ και βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς, αναφέρει για το τρόπο έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων τα εξής:

tautotites«Η Κυβέρνηση πέτυχε ένα καίριο πλήγμα κατά της γραφειοκρατίας.  Με το άρθρο 124 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. και Ρύθμιση Θεμάτων Ο.Τ.Α.” κατάφερε η έκδοση των διαβατηρίων να γίνεται πλέον με τον πιο γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο. Δεν θα χρειάζεται πια να επιδεικνύει κανείς την αστυνομική του ταυτότητα για να προχωρά στην έκδοση διαβατηρίου. Θα αρκεί η βεβαίωση των στοιχείων του από δύο μάρτυρες με παράλληλη διασταύρωση και των στοιχείων των μαρτύρων.

Είναι απορίας άξιο πως κανείς μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκε πως όταν για παράδειγμα ένας πολίτης πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα για να εκδώσει διαβατήριο δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, αλλά αρκεί να έχει μαζί του δύο φίλους του, προφανώς με τις αστυνομικές τους ταυτότητες, για να βεβαιώσουν τα στοιχεία τους. Πιστεύουμε ότι για να ήταν ολοκληρωμένη η ρύθμιση θα έπρεπε να προβλεφθεί η εξακρίβωση των στοιχείων των μαρτύρων να γίνεται από άλλους μάρτυρες έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή!

Για τους τυχερούς Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού που χρειάζεται να μετακινηθούν πολλές εκατοντάδες χιλιομέτρων για την πλησιέστερη Πρεσβεία, θα είναι μια ευκαιρία  σύσφιξης των σχέσεων τους με τους δύο μάρτυρες που υποχρεωτικά θα πρέπει να πάρουν μαζί τους!

Το στοίχημα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ασφαλή έκδοση των διαβατηρίων κερδήθηκε».

Σχολιάστε