My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γέρων κι η Γραία στην Τέχνη

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς διοργανώνει την παράσταση «Ο Γέρων κι η Γραία» του Γιάννη Κοσμίδη από το Θέατρο Πόντου του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 8.30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο Γέρων, ο Αριστείδης και η γραία η Σωτήρα, είναι αδέλφια σε προχωρημένη ηλικία, που ζουν όλη τους τη ζωή μαζί και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, γιατί δεν ήθελαν ευθύνες για οικογένεια όπως η άλλη αδελφή τους η Θαλεία.

Η Θαλεία, από την άλλη, χήρεψε πρόσφατα και τα δυο της παιδιά, ο Κώστης και η Ευτέρπη είναι σε ηλικία γάμου. Ετοιμάζονται μάλιστα να παντρευτούν αφού έχει βρεί ο καθένας το ταίρι του. Ο Κώστης τη Μάρω και η Ευτέρπη το Νικόλα.

Η Τόλη, μια ορφανή, που την έχουν σαν συγγενή τους, τώρα που τα αδέλφια είναι σε προχωρημένη ηλικία, κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και τους βοηθά.

Έτσι, ο γέρων και η γραία, μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν, συνέχεια τσακώνονται, όπως κάνουν συνήθως τα περισσότερα αδέλφια μεταξύ τους, προσπαθώντας να επιβάλει ο ένας τη γνώμη του στον άλλον, αλλά μάταια, γιατί και οι δυο έχουν τα ίδια γονίδια με το μακαρίτη τον πατέρα τους, που ήταν ένας άνθρωπος ισχυρογνώμων, εγωιστής και φαντασμένος, σε σημείο μάλιστα να πιστεύει ότι όχι μόνο η γη γυρνούσε γύρω του αλλά και για χάρη του!

Όμως η αδελφή τους η Θαλεία μαζί με τα παιδιά της και την Τόλη συνένοχη, θα σκαρφιστούν κάτι για να τους δώσουν ένα μάθημα μήπως και τους κάνουν να σταματήσουν να μαλώνουν μεταξύ τους….

Θα τους παίξουν ένα παιχνίδι ερωτοαντιζηλίας για να καταφέρουν να τους επαναφέρουν στην πραγματικότητα….. Θα δούμε…

Μια σπαρταριστή κωμωδία που αξίζει να παρακαολουθήσετε !

Ο συγγραφέας , σεναριογράφος, σκηνοθέτης, στιχουργός και ποιητής Ιωάννης Χ. Κοσμίδης , πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου», μέλος της ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών και της Α.Ε.Π.Ι. καταγόμενος από τα Κοτύωρα του Πόντου, έχει γράψει έως τώρα δέκα έξι θεατρικά έργα στην ποντιακή διάλεκτο και έχει δημιουργήσει σε συλλόγους των Αθηνών Ποντιακές θεατρικές σκηνές διδάσκοντας παράλληλα μέσω του θεάτρου, ως επί το πλείστον σε παιδιά, την πανάρχαια ποντιακή διάλεκτο. Έργα του παίζονται και από άλλες θεατρικές Ποντιακές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο χώρο της στιχουργίας τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει σχεδόν όλοι οι πόντιοι τραγουδιστές. Επίσης Έχει μεταφράσει και διασκευάσει για θέατρο στην ποντιακή διάλεκτο τα έργα: 1) Λυσιστράτη του Αριστοφάνους 2) Βάτραχοι του Αριστοφάνους 3) Πλούτος του Αριστοφάνους 4) Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου 5) Μήδεια του Ευριπίδη 6) Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλέους.

Έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Ο ποιητής» και μια ποιητική ανθολογία με τίτλο «Καληνύχτα όνειρά μου»

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Κεσίδου Ειρήνη, Κοσμίδης Ορφέας Κουσίδης, Νίκος Κωστελίδου Μαγδαληνή Λαζαρίδου Βασιλική Νικολαΐδου Ελένη Παπαδοπούλου Νίκη Σεϊτόπουλος Πέτρος Λύρα: Δημήτρης Ι. Κοσμίδης Τραγούδι: Γιώργος Τσιλικίδης.

Εισιτήρια προπωλούνται από τα γραφεία της Τέχνης

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

Τηλέφωνο πληροφοριών : 23410 24217 και 6946 595 220 κατά τις ώρες 5 με 8 το απόγευμα.

Σχολιάστε