My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ο Βαρβιτσιώτης στο Δήμο Παιονίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Δήμο Παιονίας, του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης είχε την ευκαιρία να επαναλάβει γνωστές αντικυβερνητικές απόψεις του σε σχέση με το προσφυγικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

varvitsiotis_goudenoudis“Η κρατική μηχανή δεν ήταν και δεν είναι ούτε τώρα προετοιμασμένη για να παράσχει τα στοιχειώδη σε αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι, είχαν δημιουργηθεί παράνομοι καταυλισμοί –εκτρώματα, τους οποίους ανέχθηκε η ελληνική πολιτεία επί μήνες κόντρα σε κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαμονής αλλά και διεθνούς προστασίας προσφύγων σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης. Το μεγαλύτερο τέτοιο παράτυπο καταυλισμό τον είχαμε στο Δήμο μας, στην Ειδομένη όπου χιλιάδες κόσμου αφέθησαν στη τύχη τους σε κατειλημμένους ιδιωτικούς χώρους με την ένοχη ανοχή του κράτους.

Στην παντελή απουσία της κρατικής μηχανής, η Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Παιονίας ήταν εκεί για να καλύπτουν τα κενά. Τώρα πια, η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει για να αποζημιώσει τους ιδιώτες που επλήγησαν από την παραμονή τόσων χιλιάδων ανθρώπων στα μέρη τους.

Ζητήσαμε επαλειμμένα να ανατεθεί ο συντονισμός των ενεργειών στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας.”

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τη δέσμη προτάσεων του κόμματος του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα θέματα που ετέθησαν από το δήμαρχο και τους λοιπούς φορείς του δήμου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, στην οποία παραβρέθηκαν, εκτός του δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Μεμετζής κι ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. και δημοτικός σύμβουλος κ. Δεβετζόπουλος.

 

 

 

Σχολιάστε