My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Το Παλατιανό της αρχαιότητας

Εκδήλωση παρουσίασης του αρχαιολογικού χώρου Παλατιανού σε παράγοντες του νομού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, καθώς μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις θα παραδοθεί στο κοινό ως επισκέψιμος.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Ελένη Κοτσαμποπούλου, η οποία πραγματοποίησε και μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της αποκατάστασης και αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου και τη μετεξέλιξή του σε επισκέψιμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος συνοδεύονταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Θωμαΐδησυνεχάρη στον σύντομο χαιρετισμό του  όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ευχάριστη εξέλιξη για τον ιστορικό χώρο, υποσχόμενος κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας. Τόνισε, επίσης, τη γενικότερη αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέχεια δεκαετιών στο ανασκαφικό έργο της περιοχής και του νομού γενικότερα.

Τη συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Κιλκίς σε ό,τι του ζητηθεί και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κατέθεσε στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος ζήτησε την απαραίτητη νομική κατοχύρωση όλων των τυχόν ενεργειών αρωγής.

Σύντομη αναφορά στο ιστορικό της περιοχής και την ιστορία του ανασκαφικού έργου έκανε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Αναστάσιος Αμανατίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημαντική γεωπολιτική-εθνική σημασία της περιοχής και των ιστορικών-ανασκαφικών αποκαλύψεων.

Ευρεία αναφορά στο κύριο έργο των ανασκαφών και των ευρημάτων και των ευρημάτων της πρώτης περιόδου (κυρίως το 1992) πραγματοποίησε η συνταξιούχος πλέον αρχαιολόγος, Ηλέκτρα Αναγνωστοπούλου, ως κύρια υπεύθυνη των συνολικών ανασκαφικών εργασιών που έφεραν στο φως τα πολύτιμα αρχαιολογικά-ιστορικά ευρήματα.

Ακολούθησε ξενάγηση των επισκεπτών στον χώρο, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης η κ. Κοτσαμποπούλου ανέγνωσε μήνυμα της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη.

Σχολιάστε