My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ανθρακίδης φεύγει – ποιος έρχεται;

anthrakidisΕνώ ο Θέμης Ανθρακίδης αποχωρεί απ` τη θέση του διοικητή των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, δίνοντας στη δημοσιότητα τα βασικά στοιχεία του απολογισμού μιας θητείας δυόμιση περίπου ετών, οι αιτήσεις για τη θέση αυξάνονται και πληθύνονται, από πρόσωπα που άλλα μεν συγκεντρώνουν τα` απαιτούμενα προσόντα κι άλλα όχι!

Σύμφωνα με τη προκήρυξη που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 3 μ.μ. της 19ης Ιανουαρίου, για ν` ακολουθήσει στη συνέχεια η επιλογή των διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων της χώρας. Κάτι, που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του τρέχοντος μήνα.

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ανθρακίδης αναφέρεται στη μείωση κατά 70% του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου στα χρόνια των μνημονίων και επισημαίνει στόχους που επετεύχθησαν, όπως:

  • η λειτουργία της 3ης Πτέρυγας μ` εξοπλισμό 5,5 εκατ. ευρώ
  • η λειτουργία των νέων μαγειρείων
  • η επικείμενη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου
  • ο εκσυγχρονισμός του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω interreg, ύψους 700.000 ευρώ
  • η κατάταξη των νοσοκομείων του νομού μας το 2014, ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της χώρας, με βάση αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ανθρακίδης κλείνει την ανακοίνωσή του με ευθεία βολή κατά του Υπουργείου τονίζοντας ότι οι ως άνω ενέργειες «φαίνεται πως μονάχα κριτήρια αξιολόγησης δεν απετέλεσαν για την νυν ηγεσία του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ανθρακίδη:

“Ολοκληρώνοντας τρία έτη υπηρεσίας ως Διοικητής των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου πρωτίστως τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του ιδρύματος, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες και την άψογη συνεργασία των οποίων καταφέραμε μαζί σε καιρούς χαλεπούς για την Πατρίδα μας και δη για το Νομό μας, να κρατήσουμε όρθιο ένα τόσο μεγάλο, ιστορικό και ευαίσθητο οργανισμό όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς (Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας). Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή ο καθένας από το μετερίζι του, τους εθελοντές, τους ευεργέτες που σε περίοδο κρίσης συνεισέφεραν τον οβολό τους και όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Μέσα σε αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια με περιορισμένους πόρους τόσο ανθρώπινους όσο και οικονομικούς, πετύχαμε πολλά. Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς υπέστη δραματική μείωση κατά 70% τα τελευταία χρόνια, εντούτοις με κοπιώδεις προσπάθειες και αγώνες προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες και έργα τα οποία βελτίωσαν αισθητά την κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες που έμενε κλειστή λόγω απένταξης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, άνοιξε και λειτουργεί πλήρως με υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 5,5 εκ. ευρώ, η Νέα Τρίτη Χειρουργική Πτέρυγα. Τα νέα μαγειρεία του νοσοκομείου πλέον λειτουργούν πλήρως εδώ και δύο μήνες παρέχοντας ποιοτικές και επαρκείς υπηρεσίες σίτισης σε ασθενείς και προσωπικό, εξοικονομώντας παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του ιδρύματος. Σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, κάτι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, καθιστώντας το Νοσοκομείο Κιλκίς τον πρώτο κρατικό φορέα του νομού που θα χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου φυσικό αέριο. Εκσυγχρονίσαμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου μέσω ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος interreg ύψους 700.000 ευρώ. Εξορθολογήσαμε τις λειτουργικές δαπάνες εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι το 2014 τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας κατετάγησαν ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της χώρας με βάση την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας.

Οι ως άνω ενέργειες μας αυτές που βελτίωσαν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του νοσοκομείου αλλά και ενίσχυσαν την θέση του διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που το ήθελαν να υποβαθμιστεί, φαίνεται πως μονάχα κριτήρια αξιολόγησης δεν απετέλεσαν για την νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ελπίζω κι εύχομαι το Νοσοκομείο Κιλκίς να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά αξιοποιώντας την παρακαταθήκη αυτή, γιατί το έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής.”

Σχολιάστε