My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Αλέξανδρος Βέλιος…

kouloglou-007…κλέβει ξανά τη παράσταση.

Του Στέλιου Κούλογλου.


Aτίθασο πνεύμα, ανατρεπτικό. Ένας άνθρωπος με εξαιρετική πένα -θυμάμαι ακόμη τα περίτεχνα editorial του στην εξαιρετική Μεσημβρινή του Παναγιώτη Λαμπρία-  και μεγάλη αξιοπρέπεια.

Διασταυρωθήκαμε πολλές φορές, ιδίως τη δεκαετία του ’80 στη μάχη για την ελεύθερη ραδιοφωνία με το περιβόητο Κανάλι 15. Στενά συνεργαστήκαμε  πριν από 2,5 χρόνια περίπου, ετοιμάζοντας την πανηγυρική εκδήλωση για τα πέντε χρόνια του Tvxs. Ήταν εκείνη την εποχή σύμβουλος του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου (που ήταν καλεσμένος μαζί με τον Α. Τσίπρα στα γενέθλια για μια ανταλλαγή απόψεων πάνω στην οικονομία) και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεπέρασμα των εμποδίων που έβαζαν  συντηρητικές νοοτροπίες, στη παρουσία του προέδρου των Βιομηχάνων σε μια εκδήλωση, της οποίας είχε προτείνει ο ίδιος ο Αλέξανδρος τον τίτλο: «Οικονομία, η πρόκληση της επόμενης μέρας».

veliosΜε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, θυμάμαι ακόμη τις ατάκες του κατά τη προετοιμασία της εκδήλωσης, για τα μούτρα που θα έκαναν ορισμένοι για τη παρουσία του ΣΕΒ σε μια εκδήλωση που προδίκαζε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν πάντα γενναίος στις επιλογές του, εν πολλοίς ασυμβίβαστος όπως σωστά γράφει και ο ίδιος στο τελευταίο του αντίο. Αλλά η ύστερη του πράξη είναι υπόδειγμα αξιοπρέπειας και γενναιότητας. Συγκλονιστική, ιδίως για μας που τον ξέραμε. Δεν προλάβαμε να αποχαιρετιστούμε αλλά δεν πειράζει, έγραψε άλλωστε ότι μας αγαπάει. Έκλεψε ξανά τη παράσταση, όπως συχνά του άρεσε να κάνει, βάζοντας  στην ημερήσια διάταξη το μεγάλο θέμα της ευθανασίας. Με αυτό το τρόπο θέλησε να μείνει πάντα ζωντανός- και τα κατάφερε.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε