My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Άδωνις στην αρένα

Pappas Tasos1Tου Τάσου Παππά.


Σοβαρή, σε βάθος και επί της ουσίας συζήτηση για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη δημόσια ζωή δεν μπορεί να γίνει σε τηλεοπτικά παράθυρα. Η δομή του μέσου δεν επιτρέπει την ανάλυση και τη σύνθετη σκέψη. Κυριαρχούν ο εντυπωσιασμός, τα συνθήματα, οι κραυγές και οι εύκολες καταγγελίες. Στόχος δεν είναι η ενημέρωση επί του συγκεκριμένου, η δημιουργική αντιπαράθεση σε πολιτικές και προγράμματα. Στόχος είναι η εξουδετέρωση πάση θυσία του αντιπάλου.

Οση καλή διάθεση κι αν έχουν οι οργανωτές των «τραπεζιών», δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν οι επαγγελματίες θορυβοποιοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν γίνει αστέρες και προσκαλούνται τακτικά, ακριβώς επειδή διαθέτουν αυτά τα «προσόντα». Τα ξεδιπλώνουν στην τηλεοπτική αρένα και φέρνουν θεαματικότητες. Αν μάλιστα τυχαίνει ο εκ συστήματος τηλεοπτικός ταραξίας να υποστηρίζει θέσεις που εξυπηρετούν τη γραμμή του τηλεοπτικού μέσου ενημέρωσης, τότε αλίμονο σε όποιον επιχειρήσει να αρθρώσει διαφορετική γνώμη και δυο φορές αλίμονό του αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κι αυτός τις ίδιες κανιβαλικές μεθόδους. Θα τον κάνουν κιμά.

Εδώ και τρεις μήνες υπάρχει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Κατά κανόνα οι εκπρόσωποί τους κρατούν ένα επίπεδο στον διάλογο που διεξάγεται στις τηλεοπτικές οθόνες. Συμφωνείς ή διαφωνείς, τους ακούς και προσπαθείς να καταλάβεις ποια πλευρά έχει δίκιο και ποια βρίσκεται εν αδίκω. Οποτε στα πάνελ συμμετέχει, διά ζώσης ή τηλεφωνικώς, ο Αδ. Γεωργιάδης, η κουβέντα γίνεται μπάχαλο.

Ο περιπλανώμενος υπουργός δυναμιτίζει συνειδητά το κλίμα, επιτίθεται στους συνομιλητές του, απειλεί, ειρωνεύεται και σχεδόν πάντοτε επικεντρώνει την κριτική του στην κομματική ταυτότητα των προσώπων που έχει απέναντί του. «Είστε ΠΑΜΕ;» ρωτά, τάχα αφελώς, τον συνδικαλιστή, λες κι αυτό από μόνο του συνιστά αρνητικό στοιχείο. Στη συνέχεια εκφωνεί ένα λογύδριο για το αστικό πολίτευμα, τον κακό κομμουνισμό, από τον οποίο γλίτωσε η Ελλάδα, και καλεί τον συνδικαλιστή να περιμένει να εφαρμόσει τις θέσεις του όταν ξεσπάσει η προλεταριακή επανάσταση. «Καλά, εσάς σας ξέρουμε, είστε ΣΥΡΙΖΑ» αντιγυρίζει σε άλλο συνομιλητή του και ξεμπερδεύει μια και καλή.

Ευτυχώς, ο κ. Γεωργιάδης δενκραδαίνει, για την ώρα τουλάχιστον, απειλητικά ρόπαλο, όπως κάνει στην «Ελληνοφρένεια» ο Μπαλούρδος κάθε φορά που ακούει τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε