My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ουρες στην Εφορια Κιλκις για τις πινακιδες!

Συνωστισμός παρατηρείται και σήμερα Τετάρτη στην Εφορία του Κιλκίς από φορολογούμενους που καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους επειδή αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Η “ουρά” που σηματίζονταν στις σκάλες του κτηρίου που στεγάζει την ΔΟΥ Κιλκίς έφτανε ώρες-ώρες μέχρι έξω, στο πεζοδρόμιο της 21ης Ιουνίου!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την κατάθεση πινακίδων το όχημα δε διαγράφεται οριστικά, δηλαδή δεν παύει να είναι στην κατοχή του ιδιοκτήτη του, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να δηλώνεται στην Εφορία. Στην περίπτωση της οριστικής διαγραφής, το όχημα αποταξινομείται πλήρως και παίρνει το δρόμο της ανακύκλωσης.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που παρέδωσαν τις πινακίδες του θα πρε΄πει να ξέρουν ότι  ένα όχημα που σταθμεύει σε δημόσιο δρόμο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας μπορεί να θεωρηθεί εγκαταλειμμένο, κάτω από προϋποθέσεις. Η αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου ή της κοινότητας εντοπίζει τα εγκαταλειμμένα οχήματα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο, που το χαρακτηρίζει “εγκαταλειμμένο”. Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, η ως άνω αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου, εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, περιέρχεται στην κατοχή του οικείου δήμου ή κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών οχημάτων που κατέθεταν τις πινακίδες τους ζητήθηκε η προσκόμιση δήλωσης Ε9, ώστε να αποδείξουν, ότι όντως διαθέτουν κάποιο κλειστό χώρο όπου θα φυλάσσεται σε ακινησία το αυτοκίνητό τους. Ωστόσο, όπως τονίζεται από φοροτεχνικούς, αρκεί μόνο η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του N. 1599/86, στην οποία να αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου αυτού.

Σχόλια
One Response to “Ουρες στην Εφορια Κιλκις για τις πινακιδες!”
  1. Ο/Η theo λέει:

    Σε λίγο καιρό που δε θα υπάρχει όμως κυκλοφορία στους δρόμους λόγω του ότι δε θα μπορεί να πληρώνει κανείς τέλη κυκλοφορίας για να κυκλοφορεί όχημα,θα καταθέσει και το κράτος τις πινακίδες από τους δρόμους???

Σχολιάστε