My Twitter Feed

16 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ουρές για καύσιμα από τη γείτονα! -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

Συντηρήσεις σε κλειστά της Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

“Αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα” -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

20 τόνοι βοήθεια σε πρόσφυγες -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

“Tρίβουμε τα μάτια με την ακρίβεια” -

Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2022

Αύξηση κρουσμάτων κατά 50%! -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

Εναλλακτικές αγορές για εισαγωγές -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

Μικρολαχανικά από μαθητές μας -

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2022

Ουρές για καύσιμα από τη γείτονα!

Καθώς οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη παρά τη μερική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, το φαινόμενο να καταφεύγουν οι Κιλκισιώτες και όχι μόνο σε Γευγελή και Δοϊράνη για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους παίρνει μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι να εντείνονται οι αρνητικές επιπτώσεις στις αγορές των παραμεθόριων περιοχών, που γειτνιάζουν με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και με τη Βουλγαρία. Καθημερινά τα ελληνικά αυτοκίνητα κάνουν ουρές στους Ευζώνους προκειμένου να μπουν στη Β. Μακεδονία για καύσιμα με 1,5 – 1,6 ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη, αλλά και για να ψωνίσουν από τα σούπερ μάρκετ.

Η ιστορία αυτή συμβαίνει βέβαια εδώ και καιρό, με το Επιμελητήριο Κιλκίς να είχε παρουσιάσει εδώ και πολλά χρόνια μελέτη για την απώλεια φόρων, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη από κανέναν!

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, μόνο από τη διαρροή αυτοκινήτων από τα βενζινάδικα του νομού το δημόσιο έχανε 10 εκατ. ευρώ ετησίως από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ στα καύσιμα. Αν δε προσθέσουμε και τους έμμεσους φόρους στα υπόλοιπα καταναλωτικά είδη και στις υπηρεσίες (εστίαση, διασκέδαση κλπ.) η αιμορραγία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σχολιάστε