My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ορυχείο χρυσού έφερε εξέγερση με τρεις νεκρούς

Η κατασκευή ενός ορυχείου χρυσού είναι η αιτία για το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 20, έπειτα από συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για ένα σχέδιο κατασκευής ορυχείου χρυσού της εταιρίας Conga, και η  κυβέρνηση του Περού κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Καχαμάρκα.

Τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές στην πόλη Σελεντίν πέταξαν πέτρες σε δημοτικά κτίρια, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Μάουρο Αερτέγκα ότι εγκρίνει τη δημιουργία του ορυχείου. Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

Στα τέλη του 2011 η επαρχία είχε παραλύσει μερικώς από σειρά διαδηλώσεων και αποκλεισμούς δρόμων μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων στo σχέδιο δημιουργίας του ορυχείου από την εταιρία Conga, το μεγαλύτερο επενδυτή σε πηγές μεταλλευμάτων στη χώρα (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια), της οποίας την πλειοψηφία των μετοχών έχει ο αμερικανικός όμιλος Newmont Mining που εδρεύει στο Ντένβερ του Κολοράντο. Το ορυχείο αναμένεται να λειτουργήσει το 2015. Η κυβέρνηση είχε κηρύξει τότε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων οφείλονται στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει στο περιβάλλον και στο δίκτυο ύδρευσης η κατασκευή ενός ορυχείου στην περιοχή.

Το σχέδιο είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Άλαν Γκαρσία το 2010. Ο διάδοχός του, ο πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα, είχε επίσης υποστηρίξει το σχέδιο αυτό τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στοιχεία από Newsit.gr

Σχολιάστε