My Twitter Feed

1 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Νέος συνεδριακός χώρος σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Για τη τουριστική προβολή Παιονίας -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

67 προσλήψεις για καθαριότητα -

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς

Στο ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS μπορούν πλέον να εντάσσονται οι υπήκοοι της Ουκρανίας που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου και αναζήτησαν στέγη στην Ελλάδα.

Οι Ουκρανοί, δικαιούχοι προσωρινής προστασίας, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δικαιούνται επιδότηση ενοικίου από 6 έως 12 μήνες και θα μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές που προσφέρει το HELIOS όπως μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στήριξη απασχόλησης, συμβουλευτικές υπηρεσίες, απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το σωματείο OMNES από τις αρχές του 2020 στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς και επί της οδού Μοσκώφ 8, στα πλαίσια του προγράμματος HELIOS, λειτουργεί σύγχρονο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης (Integration Learning Center) όπου παρέχονται όλες οι υπηρεσίες.

Οι Ουκρανοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης του OMNES από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 με 15.00 για ενημέρωση και εγγραφή στο πρόγραμμα . Για κάθε πληροφορία μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 23410 28383 και 6956200944.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η OMNES, “με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η χώρας μας ανταποκρίνεται στα όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τον θεμελιώδη πυλώνα της στέγασης στην ένταξη όλων των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και αναγνωρισμένων προσφύγων” και “η εύρεση και εξασφάλιση στέγης αποτελεί το βασικό βήμα για την είσοδο στην αγορά εργασίας , την ομαλή ένταξη στη τοπική κοινωνία, την ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση”.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

“Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου η κινητοποίηση του σωματείου OMNES υπήρξε άμεση. Παρέχοντας νοσηλευτικές υπηρεσίες, νομική βοήθεια, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, , μαθήματα εκμάθησης ελληνικών και παρέχοντες είδη βασικής ανάγκης στηρίζει οικογένειες που διαμένουν στο νομό Κιλκίς.

Το σωματείο OMNES είναι εταίρος του SolidarityNow στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM Greece), με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.”

Σχολιάστε