My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Ομιλία του Γ. Πασχαλίδη στο Κιλκίς

Ο καθηγητής ψυχολογίας Dr. Γιώργος Πασχαλίδης θα επισκεφθεί το Κιλκίς την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Habitatκαι ώρα 17:30 για να δώσει διάλεξη με θέμα: Άγχος- πανικός- εμμονές: οι νέες ψυχικές ασθένειες που μαστίζουν την νεολαία και πώς να τις αντιμετωπίσουμε μέσω του Μοντέλου των 3 ανθρωπίνων Τύπων.

pasxalidisΟ Γιώργος Πασχαλίδης είναι Αντιπρύτανης και Καθηγητής με έδρα στο τμήμα της Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας Noosfera, Πρύτανης στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα, διδάκτωρ Ψυχολογίας (PhD), διπλωματούχος και μέλος της Προεδρικής Ομοσπονδίας Αεροδιαστημικής ναυτικής ακραίων συνθηκών και Περιβαλλοντικής ιατρικής της Ρωσίας, μέλος της Ανώτατης Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής και μέλος του Προεδρείου της Ανώτατης Διεθνούς εξεταστικής Επιτροπής, ερευνητής και συγγραφέας 30 βιβλίων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα Πολωνικά,  στα Γερμανικά, στα Γαλλικά στα Ιταλικά και Αγγλικά.Tο ερευνητικό του έργο αφορά τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος με  ακρογωνιαίο λίθο του έργου του και καρπό της πολυετούς έρευνάς το Mοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Πασχαλίδη, το Tri-Anthropo-TypePaschalidisModel, το οποίο βρίσκει εφαρμογή  μεταξύ άλλων στα επιστημονικά πεδία της Ιατρικής, της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επιπλέον έλαβε μέρος σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικάσυνέδρια και άρθρα του δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η δραστηριότητά του ακόμη περιλαμβάνει πολυάριθμα σεμινάρια και διαλέξεις με στόχο την ποιότητα ζωής και την αύξηση του προσδόκιμου μέσου όρους.

Το Μοντέλο Tri-Anthropo-TypePaschalidis καλύπτει κάθε πτυχή της ζωής μας, από το ποια διατροφικά στοιχεία έχει ανάγκη ο οργανισμός του κάθε Τύπου, άρα τι να τρώμε και τι να αποφεύγουμε ανάλογα με τον Τύπο μας, μέχρι το πώς η λειτουργία του εγκεφάλου μας καθορίζει τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας, άρα τι να προσέχουμε στο πώς σκεφτόμαστε και πώς φερόμαστε, προκειμένου να έχουμε ψυχική και σωματική υγεία. Πώς να φέρνουμε στον κόσμο, να μεγαλώνουμε και να μορφώνουμε γερά και χαρούμενα παιδιά, πώς να διαλέγουμε το επάγγελμα που μας ταιριάζει περισσότερο ή πώς να αποδίδουμε τα μέγιστα σε αυτό που ήδη ασκούμε. Πώς να επιλέγουμε το κατάλληλο άθλημα και να επιδιδόμαστε στο κατάλληλο χόμπυ. Μα πάνω απ’όλα, πώς να συνυπάρχουμε και να συνεργαζόμαστε αρμονικά στην οικογένεια, στη σχολική τάξη, στη δουλειά, στην ομάδα, παντού, με βάση την παραδοχή της συγκεκριμένης και απόλυτα προσδιορισμένης διαφορετικότητάς μας, όπως αυτή περιγράφεται λεπτομερώς στο Μοντέλο Tri-Anthropo-TypePaschalidis.

Σχολιάστε