My Twitter Feed

15 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αδελφοποίηση με 6 δήμους Ιταλίας -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στη κορυφή μαζί με τη Λάρισα! -

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Εμπορικός: Λουκέτο στα μαγαζιά -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

“Μην ευτελίζετε τα νοσοκομεία” -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

Ανεβαίνουν οι «σκληροί» δείκτες -

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, 2021

Ανακαινισμένη η αίθουσα ΔΣ Κιλκίς -

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Άλλη μια τραγική μέρα -

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, 2021

Εξοπλισμός για 13 σχολεία -

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, 2021

Ομιλία Θ. Βαφειάδη για τη Στρώμνιτσα

Μια εξόχως σημαντική εκδήλωση με ομιλητή τον Κιλκισιώτη συγγραφέα και μηχανικό κατ`  επάγγελμα, Θανάση Βαφειάδη, ξεκίνησαν οι φετινές εκδηλώσεις για τους πολιούχους του Κιλκίς, Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Το θέμα της ομιλίας “η Στρώμνιτσα στο διάβα του χρόνου” ήταν ασφαλώς το καταλληλότερο για έναρξη των εκδηλώσεων, με τον ομιλητή να ξεδιπλώνει τη διαδρομή από την αρχαιότητα ως σήμερα, μιας πόλης απ` την οποία προήλθαν οι πρώτοι πρόσφυγες που μετοίκισαν στο Κιλκίς μετά την απελευθέρωσή του.

“Κλου” της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε σημαντικός αριθμός Κιλκισιωτών παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες των ημερών, ήταν όμως το δεύτερο μέρος της, με τη προβολή σπάνιων φωτογραφιών από το παλιό Κιλκίς με τους Στρωμνιτσιώτες κατοίκους του, της πρώτης αλλά και δεύτερης γενιάς προσφύγων, που συνέδραμαν τα μέγιστα στη κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική εξέλιξη της πόλης.

Το Συνεδριακό πλημμύρισε με θύμησες για τους παλιότερους και ρομαντικές, άγνωστες εν πολλοίς, εικόνες για τους νεώτερους, από μια πόλη που οι κάτοικοί της ήταν όλοι γνωστοί μεταξύ τους και στήριζαν ο ένας τον άλλον, όπως χαρακτηριστικά είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Θ. Βαφειάδης.

Τον ομιλητή προλόγισε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ παρόν ήταν κι ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Πάολα Χαραλαμπίδου.

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από την εκδήλωση:

Σχολιάστε