My Twitter Feed

5 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Bοήθεια για πρόσφυγες Ουκρανίας -

Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2022

Στη κορυφή της μαύρης λίστας! -

Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2022

Βοήθεια για παιδιά σε Ουκρανία -

Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2022

Προτάσεις ενίσχυσης παραγωγών -

Πέμπτη, 3 Μαρτίου, 2022

15 εκ. το χιόνι στα Κρούσια -

Τρίτη, 1 Μαρτίου, 2022

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕΣ -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχιονισμοί σε Πάικο – Κρούσια -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Ομιλία για την άμυνα της χώρας

Στην Oλομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπ. Άμυνας με τίτλο  «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας»,ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.

Ο βουλευτής υπογράμμισε κατά αρχάς, ότι “η παράταξή μας υποστήριξε πάντα την ανάγκη να ενισχύουμε διαρκώς  την Εθνική μας Άμυνα  για να είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε επιβουλή”.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέκαθεν αποτελούσε μία ισχυρή πατριωτική επιλογή στήριξης και ενίσχυσης της Εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας και ότι στήριξε πάντα, όπως έπραξε και τελευταία, τα μεγάλα και κρίσιμα, από την ψήφιση των αμυντικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ, έως τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Θα προτιμούσαμε ασφαλώς να κατευθύνονταν λιγότεροι πόροι στα εξοπλιστικά προγράμματα και πολύ περισσότερα χρήματα για το κοινωνικό κράτος και την εθνική οικονομία, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, όμως δεδομένης της γεωγραφικής και γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας, υπάρχει  αυξημένη ανάγκη για αμυντική αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.Πολύ περισσότερο τώρα, οπότε η τουρκική επιθετικότητα έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών δια στόματος του τούρκου υπουργού εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με την αποστρατικοποίηση των νησιών, θα θέσει το θέμα προ συζήτηση στα διεθνή όργανα.

Στη συνέχεια ο κ. Φραγγίδης τόνισε την ανάγκη για την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής ομοψυχίας και σύμπραξης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην στήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης των ενόπλων μας δυνάμεων και επανέλαβε την ανάγκη σύγκλισης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για την χάραξη εθνικής στρατηγικής. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί και στην άλλη πλευρά να καταλάβει, ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι, παρά τις πολιτικές τους διαφορές και παρά τις  οικονομικές δυσκολίες χώρας, στην προάσπιση και θωράκιση της εθνικής τους άμυνας.

Επίσης, ο βουλευτής επισήμανε  ότι οι συζητούμενες συμβάσεις έχουν αδυναμίες, όπως η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με παράκαμψη των θεσμοθετημένων διαδικασιών, η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και εξυγίανσης της εγχωρίας αμυντικής βιομηχανίας και η στήριξη των μεσαίων και μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων του κλάδου.

O βουλευτής υπογράμμισε, ότι απαιτείται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, ο οποίος να υπαγορεύεται από την εθνική στρατηγική, τόσοόσοναφορά τον αριθμό των φρεγατώνBELHARRA, όσο και την αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ και την απόκτηση κορβετων στα ελληνικά ναυπηγεία. Επίσης, ότι τα αποκτώμενα αεροσκάφη RAFALEδεν καλύπτουν τις ανάγκεςσύμφωνα με τη νέα δομή δυνάμεων για το2034 και απαιτείται  σχεδιασμός για τις περαιτέρω ανάγκες.

Γενικότερα ο κ. Φραγγίδης υπογράμμισε, ότι πρέπει να επιδιωχθεί η συμμετοχή της χώρας μας στην παραγωγή οπλικών συστημάτων που αγοράζονται και η συμμετοχή σε κοινά εξοπλιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής, με τελικό στόχο τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.

Υπενθύμισετην σκληρή κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την συμφωνία Ισπανίας -Τουρκίας, η οποία δεν είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή θέση για τις εξαγωγές όπλων και για την ασφάλεια των κρατών μελών.Αναφέρθηκεστην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί και στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Με τις ανωτέρω επιφυλάξεις, ο κ. Φραγγίδης κατέληξε, ότι το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου.

Δελτίο τύπου από Γ. Φραγγίδη

Σχολιάστε