My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ομαλά η εγκατάσταση προσφύγων

Η εγκατάσταση των τριακοσίων περίπου προσφύγων σε οικίες του Κιλκίς έχει γίνει απολύτως ομαλά χωρίς να έχει δημιουργηθεί ως τώρα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τη κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο δήμαρχος, Δ. Σισμανίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Με αφορμή τη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στη προηγούμενη συνεδρίαση ο Γ. Τσογγίδης, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η απάντησή του όταν ρωτήθηκε αρμοδίως για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων ήταν ότι δεν υφίσταται νομικό καθεστώς που να δικαιολογεί την εμπλοκή του δήμου.  Κι όσο για τους εθελοντές της OMNES, ο κ. Σισμανίδης υπογράμμισε ότι η οργάνωση διαθέτει νόμιμο καταστατικό και συνεργάζεται αρμονικά με τα αρμόδια υπουργεία.

“Αναλαμβάνω την ευθύνη της ειρηνικής συμβίωσης των προσφύγων με τους μόνιμους κατοίκους του Κιλκίς. Όλοι γνωρίζουν που μένουν, που πάνε και τι κάνουν. Κανείς πολίτης δεν διαμαρτυρήθηκε ως τώρα για κάποιο πρόβλημα, ενώ ούτε κι η Αστυνομία διαπίστωσε οτιδήποτε”, είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Κι όσο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων του Κιλκίς, ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι γίνεται κι αυτή χωρίς κανένα πρόβλημα, με δυο παιδιά στο νηπιαγωγείο, 18 στη Πρωτοβάθμια και έξι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την ικανοποίησή του για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στη κοινωνία του Κιλκίς, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Τονικίδης, υπογραμμίζοντας ότι η μη ύπαρξη οιουδήποτε προβλήματος αποδεικνύει ότι η ένταξη αυτή θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα.

Συνολικά, οι οικογένειες των προσφύγων έχουν εγκατασταθεί ως τώρα σε 75 οικίες του Κιλκίς.

Σχολιάστε