My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι νέοι αγρότες ενημερώνονται για τη ΚΑΠ μετά το `14

neoi-agrotesΑντιπροσωπεία από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Αχαΐας, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Πιερίας, Πρέβεζας και Σερρών, θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2013Επίσκεψη Μελέτης στο Βέλγιο, με την φροντίδα του Ευρωβουλευτή, Σ. Δανέλλη.

Η Αντιπροσωπεία σχεδιάσθηκε να συμμετάσχει σε σεμινάριο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2014, να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου, να επισκεφθεί μία κτηνοτροφική και μία γεωργική εκμετάλλευση και να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας ενός κτηνοτροφικού συνεταιρισμού, κατά την διάρκεια του πυκνού τριημέρου.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καταξίωση των επαγγελματιών αγροτών και έτσι οι δέκα Νέοι Αγρότες από την 22μελή αντιπροσωπεία της ΠΕΝΑ στο Βέλγιο επιλέχθηκαν από τους συμμετέχοντες στην Παρουσίαση Πετυχημένων Πρακτικών στον χώρο της ΠΕΝΑ στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 7-10 Φεβ 2013), και είναι οι: Κάλφας Ανέστης (Θεσσαλονίκη), Κόλλιας Βασίλειος (Βοιωτία), Καλδάκης Μιχάλης (Κιλκίς), Παϊζάνης Γιάννης (Πρέβεζα), Πολυμενάκος Λεωνίδας (Λακωνία), Δελεφέρης Σταύρος (Σέρρες), Κούγελος Ηλίας (Αχαΐα), Ξηρού Μάντω (Αχαΐα), Μαλάτος Παύλος (Κιλκίς) και Νίκος Σπυρίδων (Λιβαδερό, Κοζάνη).

Η Επίσκεψη Μελέτης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ γίνεται με φροντίδα και πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Σπύρου Δανέλλη, αμέσως μετά την κρίσιμη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (11-14 Μαρ 2013), όπου θα συζητηθούν τα θέματα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2014 και αμέσως μετά την κρίσιμη και σημαντική συνέντευξη τύπου της COPA-COJECA (12 Μαρ 2013) όπου εκπρόσωποι από 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θα τοποθετηθούν για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Η Επίσκεψη Μελέτης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ γίνεται αμέσως μετά την σημαντική συνάντηση-συζήτηση για την «ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (14/3/2013) σε μια προσπάθεια κοινής έκφρασης της αγωνίας για τον υφιστάμενο στραγγαλισμό της αγροτικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα από τον πρόεδρο της ΠΕΝΑ κ. Β. Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΤΑΓΡΟ καθ Α. Κουτσούρη και τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ καθ Σ. Μάμαλη.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν ιδρυθεί 33 Ενώσεις Νέων Αγροτών, οι οποίες συνεχίζουν την 20ετή ενεργό ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση και ακομμάτιστη συνδικαλιστική δράση της πρώτης Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας, και οι οποίες εκλέγουν ανά τριετία το πανελλήνιο συντονιστικό τους όργανο που είναι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Η ΠΕΝΑ είναι σήμερα η μόνη λειτουργούσα θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση νέων αγροτών. Και οι Επισκέψεις Μελέτης είναι η σχεδόν μοναδική δυνατότητα μη εξαρτημένης οργανωμένης προσπάθειας διεύρυνσης και ανταλλαγής εμπειριών, τις οποίες επιζητούν και αξιοποιούν κάθε δυνατότητα, όπως τώρα η ευκαιρία που προσέφερε ο Ευρωβουλευτής κ. Σ. Δανέλλης, 18-20 Μαρ 2013, στο Βέλγιο.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Σχολιάστε