My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Οι Κιλκισιώτες Αθήνας τίμησαν τον Αλ. Κοντοειδή

Ο Σύλλογος των Κιλκισιωτών της Αθήνας διοργάνωσε μια σεμνή τελετή τιμώντας την μνήμη του Αλέκου Κοντοειδή. Σεμνός ήταν σε όλη του ζωή, τέτοια εκδήλωση του έπρεπε.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου, στην αίθουσα διαλέξεων και παραστάσεων   «Βασίλης Χειμωνίδης».

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα από κιλκισιώτες και φίλους που ήρθαν να τιμήσουν τον μεγάλο απόντα. Έναν γνήσιο κιλκισιώτη που αισθανόταν πολύ περήφανος για τον τόπο καταγωγής του. Που ήταν ιδιαίτερα περήφανος για το χωριό του, το Γερακαριό. Περήφανος ήταν και για την ποντιακή του καταγωγή. Άλλωστε όχι μόνο δεν το έκρυβε αλλά και σε κάθε ευκαιρία το υπενθύμιζε στους συνομιλητές του.  Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Αλέκο, τον πατριώτη τους, τον πνευματικό άνθρωπο,  την ισχυρή προσωπικότητα, τον ευαίσθητό, που πάντα ήταν δίπλα στο συνάνθρωπο του. Ιδιαίτερα αξέχαστος θα μείνει σε μας όλους που τον γνωρίσαμε από κοντά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την τεράστια συνεισφορά του στο σύλλογο μας. Την μνήμη αυτού του άξιου ανθρώπου κλήθηκε να τιμήσει ο σύλλογος του, ως όφειλε.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρών ήταν τα παιδιά του, Μιχάλης και Δανάη και ο γιός της Νίκολας, που ήρθαν από την Νέα Υόρκη ειδικά για την εκδήλωση. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους διακρίναμε τον συμπατριώτη μας συγγραφέα Χρήστο Σαμουηλίδη, τον επιχειρηματία  Α. Μουρατίδη, τον γιατρό Δ. Αθανασιάδη, τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Ν. Μακρίδη, τον πρόεδρο του συλλόγου «Αλ. Υψηλάντης» Γ. Ουσταμπασίδη, τους φίλους του Αλέκου και του συλλόγου μας Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια, συγγραφέα λαογράφο, και τον Χρ. Γαλανίδη, πρόεδρο της Ένωσης Ποντιακών Μελετών.

Μηνύματα έστειλαν πολλοί φίλοι του Αλέκου που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, μεταξύ αυτών και ο συμπατριώτης μας γιατρός Χ. Δεστεμπασίδης.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης  άνοιξε η εκδήλωση με την προβολή φωτογραφικών στιγμιότυπων από την ζωή του Αλέκου. Συγκινητικές ήταν πράγματι οι στιγμές όταν στην οθόνη προβάλλονταν οι εικόνες του Αλέκου.  Στιγμιότυπα οικογενειακά, από το χωριό του, το Νεοχώρι Μεσολογγίου, από την συμμετοχή του στις δραστηριότητες του συλλόγου και από την βράβευση του για την προσφορά του στον σύλλογο.

 Στη συνέχεια πείρε τον λόγο  ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Β. Κωνσταντινίδης και    αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του, τόνισε την συμβολή του στις δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και τους δεσμούς που είχε με την γενέτειρα του, το Γερακαριό.

Τον πρόεδρο διαδέχθηκε στο βήμα ο Χρ. Σαμουηλίδης, επιστήθιος φίλος του Αλέκου. Ο κ. Σαμουηλίδης έκανε μια λεπτομερή αναφορά στη ζωή του Αλέκου και περιέγραψε άγνωστες λεπτομέρειες από την ζωή του.

Παίρνοντας το λόγο  η κόρη του Δανάη φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια έκανε αναφορά στον αείμνηστο  πατέρα της και διάβασε  τον επικήδειο λόγο του γιού της και ένα ποίημα, που γράφτηκε για πατέρα της.

Ο γιός του Μιχάλης περιέγραψε άγνωστες πλευρές και περιστατικά της ζωής του πατέρα του. Σημείωσε ότι επεξεργάζεται το τεράστιο αρχείο του πατέρα του με σκοπό να δημοσιευθούν σε βιβλίο.

Η κα Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια με την σειρά της αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη στον Αλέκο και στη γενέτειρα του, το Γερακαριό. Ο κος Χρ. Γαλανίδης μίλησε για την γνωριμία του με τον Αλέκο και αναφέρθηκε στον ποντιακό ελληνισμό. Τελευταίος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου «Α.Υψηλάντης» και ανηψιός του Αλέκου, Γ. Ουσταμπασίδης. Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά μικρογευμάτων και αναψυκτικών.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου

 

Σχολιάστε