My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Οι κατά ΔΟΛ ήττες…

psara-anta…της κυβέρνησης.

Της Αντας Ψαρρά.


Ανατροπή σκηνικού είδε χθες ο ΔΟΛ μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα» «καθώς η κυβέρνηση μετράει αναπάντεχες ήττες στα τραπεζικά, στην αδειοδότηση των καναλιών (;) και στη Δικαιοσύνη». Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι «απόπειρες ελέγχου» στα τρία αυτά ζητήματα «έπεσαν στα βράχια». Τι είναι όμως ακριβώς αυτό που λέει κάτω από τις γραμμές το συγκρότημα;

❶ Μας λέει ο ΔΟΛ ότι μόνο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της ΤτΕ έχει λόγο στην επιλογή διοίκησης ενός τραπεζικού οργανισμού όπως η Αttica Bank και το γεγονός ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν έγινε δεκτή σημαίνει ήττα. Η ήττα όμως προϋποθέτει και νίκη. Κι αν κρίνει κάποιος το πόσα χρήματα δόθηκαν από το 2009 σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ και ειδικά στον ΔΟΛ μέσω των εκάστοτε διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών, τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει το ποιοι «νίκησαν» στο θέμα Αttica Bank. Μην ξεχνάμε ότι η διοίκησή της ήταν πάντα επιλογή της Ν.Δ. από το 2002 αλλά και μετά την είσοδο του ΤΣΜΕΔΕ. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι οι ίδιοι οι μηχανικοί ή έστω μεγάλη μερίδα εξ αυτών, κυρίως κατασκευαστές, ήθελαν και θέλουν αυτή την τράπεζα που τους παρέχει πολλές διευκολύνσεις. Το εξωφρενικό δε είναι ότι ο ίδιος ο Γ. Στουρνάρας εξαιτίας του ελέγχου που έγινε στην εταιρεία της συζύγου του (και ενώ ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες έγινε έλεγχος και σε άλλες εταιρείες, πράγμα που αποσιωπήθηκε) λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα μια τράπεζα.

❷ Μας λέει ο ΔΟΛ ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στην αδειοδότηση των καναλιών. Εδώ είτε το συγκρότημα προεξοφλεί την απόφαση του ΣτΕ, πράγμα τουλάχιστον άκομψο, είτε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι όχι φυσικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Τηλέτυπος», ούτε ο άλλος κουμπάρος και βαρόνος των τάνκερ που πήρε την τέταρτη άδεια ενώ βαρύνεται και με ποινικές διώξεις, αλλά αποκλειστικά ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας. Το να λέει ο ΔΟΛ ότι αντιδράει διότι η οικονομική θέση του συγκεκριμένου είναι ακάλυπτη όταν ο ΔΟΛ και ο ιδιοκτήτης του χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια σε δάνεια που «πήραν αέρα» είναι στα όρια του παραλόγου. Η «πολυφωνική» ενημέρωση απλά δεν αντέχει ακόμα και την πιθανότητα να υπάρξει στις συχνότητες έστω και ενδεχόμενο «παραφωνίας».

❸ Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ο ΔΟΛ εμφανίζει ως ήττα της κυβέρνησης την επανεκλογή Ντογιάκου. Αυτό σε απλά ελληνικά τι μπορεί να σημαίνει άραγε και ποιος ακριβώς νίκησε στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν ήδη είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του Ισ. Ντογιάκου με τον Χ. Αθανασίου και τη Ν.Δ.; Το λένε αυτό χωρίς καν να υπολογίζουν ότι θίγουν το κύρος του συγκεκριμένου εισαγγελέα όταν τον εμφανίζουν ως νικητή! Μια συγκεκριμένη διοικητική υπόθεση για την οποία ο κ. Ντογιάκος ελέγχθηκε πειθαρχικά και βρέθηκε να έχει κάνει κάποιο παράπτωμα, έγινε «σημαία νίκης» στον ΔΟΛ.

Οσο για τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης μπροστά στις κατά ΔΟΛ «ήττες», η μεν πρώτη είναι ότι ο πρωθυπουργός είπε το προφανές, ότι όποιος δεν έχει νόμιμο «πόθεν έσχες» θα αποκλειστεί, και δεύτερον, ότι φαίνεται να έγινε ένας αναγκαστικός συμβιβασμός απόψεων για τη διοίκηση της Attica Bank προκειμένου αυτή να μην καταρρεύσει.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε