My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι κακές και καλές ειδήσεις

Του Μπέρνι Σάντερς.


Aν νομίζετε ότι ζείτε σε ασυνήθιστες και πρωτοφανείς στιγμές, έχετε δίκιο. Αυτή είναι μια στιγμή στην αμερικανική ιστορία την οποία τα παιδιά θα διδάσκονται στο σχολείο για πολύ καιρό.

Περνάμε μέσα από μια πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή 120.000 Αμερικανών. Και τώρα, αφού οι πόλεις και οι πολιτείες “ανοίξουν ξανά”, ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ανεβαίνει στα ύψη.

Ζούμε στη μέση μιας οικονομικής κατάρρευσης όπου πάνω από 30 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους και άνθρωποι σε όλη τη χώρα αγωνίζονται κόντρα στην πείνα, τις εξώσεις και τα απλήρωτα χρέη.

Ζούμε μια μαζική έκρηξη οργής ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τις δολοφονίες και τον συστημικό ρατσισμό που μαστίζει αυτήν τη χώρα από την ίδρυσή της.

Και, εν μέσω όλων αυτών, έχουμε έναν ναρκισσιστικό και δημαγωγικό πρόεδρο που αψηφά την επιστήμη σε σχέση με την πανδημίας, αγνοεί τον πόνο των ανέργων και των πεινασμένων και, αντί να ηγείται της προσπάθειας καταπολέμησης του ρατσισμού, προσπαθεί ενεργά να ενθαρρύνει τη βία και προσπαθεί να μας διαιρέσει.

Αυτά είναι τα άσχημα νέα.

Τώρα τα καλά νέα:

Έχουμε αντεπιτεθεί ενεργά και επιτυχώς .

Ως αποτέλεσμα μαζικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, οι τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις αρχίζουν να κινούνται ώστε να φέρουν προ των ευθυνών τους τις αστυνομίες και να επανεξετάσουν την ίδια τη φύση της αστυνόμευσης.

Και, στην κάλπη, υπάρχουν αρκετοί ισχυροί προοδευτικοί υποψήφιοι που αντιτίθενται στο πολιτικό κατεστημένο, διεξάγουν υπέροχες εκστρατείες και έχουν μια εξαιρετική πιθανότητα να κερδίσουν τις δημοκρατικές εκλογές τους στις δημοτικές και γενικές εκλογές.

Τέλος, εν μέσω αυτών των ταραχών, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε το τολμηρό όραμά μας για την Αμερική που θέλουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια, ένα όραμα που όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αγκαλιάζουν.

Ναί. Μπορούμε να μετασχηματίσουμε ένα άκαμπτο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και να δημιουργήσουμε μια ζωντανή δημοκρατία βασισμένη στην αρχή «ένα άτομο, μία ψήφος».

Ναί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα οικονομικό σύστημα βασισμένο στις αρχές της δικαιοσύνης, όχι της απληστίας.

Ναί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εγγυημένο ομοσπονδιακό πρόγραμμα εργασίας και αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους Αμερικανούς εργαζόμενους καθώς ανοικοδομούμε την καταρρέουσα υποδομή μας.

Ναί. Μπορούμε να κάνουμε δωρεάν τα δημόσια κολέγια και τα πανεπιστήμια, να ακυρώσουμε όλο το χρέος των φοιτητών και να έχουμε υψηλής ποιότητας και καθολική φροντίδα παιδιών.

Ναί. Μπορούμε να κάνουμε την υγειονομική περίθαλψη ένα ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ένα εργασιακό επίδομα, και να περάσουμε ένα πρόγραμμα Medicare for All με έναν μόνο πληρωτή.

Ναί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε εκατομμύρια καλές θέσεις εργασίας εφαρμόζοντας μια Πράσινη Νέα Συμφωνία καθώς ηγούμε τον κόσμο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ναί. Μπορούμε να κινηθούμε προς μια χώρα που εξαλείφει τον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία, την ξενοφοβία και κάθε μορφή μισαλλοδοξίας.

Ναί. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή διάκρισης λόγω φύλου και να προστατεύσουμε το δικαίωμα μιας γυναίκας να ελέγχει το σώμα της.

Ναί. Μπορούμε να εγκρίνουμε νομοθεσία κοινής λογικής για την ασφάλεια των όπλων και να τερματίσουμε την επιδημία της βίας όπλων στη χώρα μας.

Και ναι! Ακούγοντας τον αμερικανικό λαό και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του, μπορούμε να κάνουμε πολλά, πολύ περισσότερα.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στην αμερικανική ιστορία, δεν είναι η ώρα για απόγνωση ή υποχώρηση. Τώρα είναι η ώρα για θάρρος. Ας προχωρήσουμε μαζί.

* Άρθρο στο RSN – Για τη μεταφορά: tvxs.gr

Σχολιάστε