My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Οι Εύζωνοι μπλόκαραν το λιμάνι

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, καθώς το τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα έχει αποκλειστεί από τις 30 Ιανουαρίου.

Κι ενώ η διέλευση των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα γίνεται κανονικά, φορτία δεκάδων χιλιάδων τόνων με προορισμό τις βιομηχανίες της ΠΓΔΜ παραμένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αν ο αποκλεισμός που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας δεν λήξει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το λιμάνι θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την Τρίτη, δεδομένου ότι -λόγω και της έλευσης περισσότερων πλοίων από εβδομάδα- δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένα ελεύθερο κρηπίδωμα για εναπόθεση φορτίων, εξαιτίας των συσσωρευμένων πρώτων υλών.

Ακόμη σοβαρότερο θα είναι το πρόβλημα των βιομηχανιών στη ΠΓΔΜ, καθότι ενδέχεται ν’ αναγκαστούν ν’ αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης πρώτων υλών, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Κωνσταντίνος Μέλλιος.

Κατά τον ίδιο, μόλις 10% των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στα Σκόπια επιχειρούν να φτάσουν στον προορισμό τους από τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν στο τελωνείο της Δοϊράνης, οπότε ο κύριος όγκος των φορτίων παραμένουν εγκλωβισμένα στη Θεσσαλονίκη.

Η στάση των αγροτών ως προς τον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα Σάββατο το μεσημέρι.

Σχολιάστε