My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι εκδηλώσεις «Σταμαρία» στα Μ. Λιβάδια

Με μεγάλη λαμπρότητα και πλήθος επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου «Σταμαρία 2017» στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου.

Η γιορτή της Παναγίας μαζί με αυτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Σουμκέτρου) αποτελούν τις κορυφαίες εκδηλώσεις του καλοκαιριού που συνδιοργανώνουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδίων «οι Αρμάνες», με την υποστήριξη πάντα της τοπικής κοινότητας Λιβαδίων και του Δήμου Παιονίας.

Η εκδήλωση της Παναγίας αποτελεί ευκαιρία ανταμώματος των Λιβαδιωτών και ιδιαίτερα της νεολαίας της, η οποία μέσα από τις παραδοσιακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του διημέρου συντηρούν και προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική παράδοση της ορεινής κοινότητας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη μεγάλη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων για τη διατήρηση της πλούσιας κληρονομιάς του βλαχόφωνου ελληνισμού αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις φετινές εκδηλώσεις . Ο ίδιος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για όλες αυτές τις δράσεις που έχουν σαν τελικό στόχο το ξαναζωντάνεμα της ορεινής ιστορικής κοινότητας.

Από τη δική της πλευρά η Περιφέρεια όπως ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε, στέκεται αρωγός με δράσεις που στοχεύουν στην ασφαλή προσβασιμότητα της περιοχής του Πάικου. Ειδικότερα μέσω της συντήρησης του ορεινού οδικού δικτύου όπως το έργο συντήρησης στο τμήμα του δρόμου Γρίβας-Καστανερής που ήδη υλοποιείται.

Ο κ. Περιφερειάρχης επιπλέον δεσμεύθηκε για την περαιτέρω ριζική αναβάθμιση του ίδιου οδικού δικτύου με στόχο την ασφάλεια της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών, και συγκεκριμένα το μήκους 8 χιλιομέτρων τμήμα του δρόμου που διαπερνά το δάσος από τα Λιβάδια προς τη θέση «Παλαιοχώρι» της Καστανερής.

Επίσης από κοινού με τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουτενούδη ανέλαβαν τη δέσμευση να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των Μικρών Λιβαδίων του έτερου οικισμού των Λιβαδίων, ένα πρόβλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια.

Στην εκδήλωση εκτός των ανωτέρω επίσης παρευρέθηκαν και απεύθυναν για τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων θερμό χαιρετισμό ο βουλευτής του νομού μας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, οι Λιβαδιώτες δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φράγκος Γεώργιος, αντιδήμαρχος, και Τζούρτζος Αθανάσιος, πρόεδρος ΔΕΥΑ, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Καραμισάκη Μιχαλία, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λιβαδίων κ. Τζούρτζος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ, επίσης Λιβαδιώτης, κ. Τζήκας Τάσος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιβαδίων «οι Αρμάνες» κα. Μπάτου Μαρία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Θεσσαλονίκης κ. Φώτης Κιλιπίρης. Τέλος, θερμές ευχές απέστειλαν ο έτερος βουλευτής του νομού μας κ. Θόδωρος Παραστατίδης καθώς και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Γκαιτετζίδης.

Σχολιάστε