My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Οι εκδηλώσεις για Πεντεκαίδεκα

emmanouilΜε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο κορυφώθηκαν χθες Πέμπτη 28 Νοεμβρίου οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Πολιούχων του Κιλκίς, Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκη στον φερώνυμο Ναό των Πεντεκαίδεκα προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους μητροπολίτες Θηβών Γεώργιο, Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και Κιλκίς Εμμανουήλ.

Στο λόγο του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον βίο και την στάση ζωής των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων κάνοντας παραλληρισμό με την σημερινή στάση ζωής των ανθρώπων τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Άγιοι Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες αντιστάθηκαν και μαρτύρησαν για την πίστη τους στον αληθινό Θεό, επιλέγοντας τον αληθινό και ουσιαστικό τρόπο ζωής, αρνούμενοι τα είδωλα. Αυτά τα είδωλα που σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλλουν σε ένα μοντέλο μιας κοινωνίας καταναλωτισμού και άκρατης ευδαιμονίας. Πρέπει να αντισταθούμε και να αποδεικνούμε την πίστη μας μέσα από τον τρόπο ζωής μας και μέσα από τα έργα μας και να αντισταθούμε στα υποκατάστατα της ζωής που μας οδηγούν στην αποξένωση, στην φθορά και στον θάνατο».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτανεία των ιερών εικόνων, συνοδεία του Ιερού Κλήρου, της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, του Στρατού, των τοπικών αρχόντων και πιστών.

Σχόλια
One Response to “Οι εκδηλώσεις για Πεντεκαίδεκα”
  1. Ο/Η HELLAS λέει:

    Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΕΟΡΤΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ-ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σχολιάστε