My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Οι δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, αναφέρεται στα «λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς», ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με τηνυπ’ αριθμόν πρωτ. 6 (07/10/2020) επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας καταγγέλλει σοβαράλειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Τα προβλήματα αυτά, που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, είναι τα εξής:

  1. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού), συνεπεία του οποίου δεν λειτουργεί οαξονικός τομογράφος σε καθημερινή βάση και για όλο το εικοσιτετράωρο. Η κατάσταση αυτήαφενός θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και αφετέρου συνεπάγεται αδικαιολόγητησπατάλη πόρων (οδοιπορικά) αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές)για τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
  2. Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού (ιατρικού προσωπικού), συνεπεία του οποίου δεν λειτουργεί οολοκαίνουργιος ψηφιακός μαστογράφος.
  3. Έλλειψη βασικών οργανικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως: πνευμονολόγου, γαστρεντερολόγου,νευρολόγου και παθολογοανατόμου.
  4. Σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και σε άλλες ειδικότητες, όπως αυτές των Τραυματιοφορέων, Βοηθών θαλάμων, Καθαριστριών, Διοικητικών υπαλλήλων καιΤεχνικού προσωπικού.
  5. Το Νοσοκομείο για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικόενεργητικής πυροπροστασίας, το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια.
  6. Απαιτείται άμεσος έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων λόγω παλαιότητας καιιδιαίτερα του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών, για το οποίο, παρότι υπάρχει μελέτηστατικής επάρκειας του Νοσοκομείου ήδη από τις 04/11/2016, βάσει της οποίας τεκμαίρεταιότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης τουπροβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.
  7. Απαρχαιωμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κρεβάτια, στρώματα, κομοδίνα, κ.ά.).

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιλυθούν τα ανωτέρωπροβλήματα.

Σχολιάστε