My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Οι “Ακρίτες” στα “Πολυκαστρινά”

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλούσια ήταν η συμμετοχή των τμημάτων του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», στα 30α «Πολυκαστρινά» που διοργανώθηκαν φέτος στο Πολύκαστρο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Κάτοικοι της γύρω περιοχής γέμισαν την κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου και απόλαυσαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Δήμου Παιονίας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» στηρίζοντας πάντα τις προσπάθειες του Δήμου Παιονίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις με το τμήμα χορωδίας, το τμήμα γυναικών και το μεγάλο χορευτικό του τμήμα.

Την Τρίτη 29 Μαΐου η χορωδία των «Ακριτών» συμμετείχε στη συνάντηση των τοπικών χορωδιών στην πλατεία Ελευθερίας, στο Πολύκαστρο. Παραδοσιακοί ήχοι χρωμάτισαν τη βραδιά και συνεπήραν τους παραβρισκομένους που παρακολουθούσαν σιγοτραγουδώντας και  χειροκροτώντας ρυθμικά.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, τη σκυτάλη έλαβε το τμήμα γυναικών των Ακριτών που εντυπωσίασε με τις ικανότητές του στην παραδοσιακή μαγειρική και ζαχαροπλαστική στη θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση παραδοσιακών εδεσμάτων. Πάνω από 400 άτομα είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιροσκί, σορβά, ωτία πουρμά και αριάνι χαρακτηριστικά εδέσματα της ποντιακής κουζίνας που με μεράκι και αγάπη παρασκεύασαν οι γυναίκες των Ακριτών στο Πολύκαστρο, την Πλατανιά, τη Μεταμόρφωση και την Ποντοηράκλεια.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Πλατεία Ελευθερίας του Πολυκάστρου παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα των τοπικών παραδοσιακών συλλόγων. Το μεγάλο χορευτικό τμήμα των Ακριτών, με 20μελή συμμετοχή, ενθουσίασε το κοινό

Σε εποχές δύσκολες οικονομικά, που οι δυνατότητες ψυχαγωγίας των

πολιτών περιορίζονται, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» με τα πάντα πρόθυμα μέλη του στηρίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας και καλεί τους πολίτες να αγκαλιάσουν τους παραδοσιακούς συλλόγους της περιοχής μας.με το καινούριο του πρόγραμμα και έκλεισε την εκδήλωση αφήνωντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στις ανωτέρω εκδηλώσεις και ειδικά τις γυναίκες που ετοίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα από την Πλατανιά, τη Μεταμόρφωση, την Ποντοηράκλεια και το δραστήριο τμήμα γυναικών του συλλόγου μας, τους χορηγούς ΜΕΒΓΑΛ και ΛΥΚΑΣ, το Δήμο Παιονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Δελτίο τύπου ΑΚΡΙΤΩΝ

Σχολιάστε