My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι αγνοούμενοι της Ειδομένης

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης, πολλοί κάνουν λόγο για χιλιάδες πρόσφυγες αγνοούμενους στην ελληνική επικράτεια. 

prosfygesΗ αλήθεια είναι ότι υπάρχει απόκλιση στους αριθμούς που έδινε το Συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης πριν την εκκένωση και στον αριθμό των προσφύγων που μετακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε άλλες δομές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, ο συνολικός αριθμός στην Ειδομένη ότι ήταν περίπου 1.000 άτομα λιγότερα απ` αυτά που υπολογίζονταν με βάση τις μερίδες φαγητού. Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και στη Γερμανία, όπου η κυβέρνηση είχε πει πριν από μερικούς μήνες ότι περίπου 135.000 πρόσφυγες αγνοούνται σε σύνολο περίπου ενός εκατομμυρίου.

«Γενικά θεωρούμε ότι ο περισσότερος κόσμος πήγε στο ξενοδοχείο και το βενζινάδικο», είπε ο κ. Κυρίτσης, τονίζοντας ότι δεν σχεδιάζεται η δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή των Ευζώνων, έχει στηθεί ένας καινούργιος άτυπος καταυλισμός γύρω από βενζινάδικο και σε ένα παλιό ξενοδοχείο.

 

Σχολιάστε