My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Οι άλλες “Ειδομένες” του Κιλκίς

Οι πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό στον άτυπο καταυλισμό του ξενοδοχείου των Ευζώνων, καθώς και στον άλλο παρόμοιο σε ένα ύψωμα δίπλα από ένα βενζινάδικο, θεωρούν ότι από εκεί θα βρουν το νέο μονοπάτι για τη διέλευση των συνόρων, μέσα από περάσματα και τρύπες στον φράχτη.

prosfyges-euzonoiΛίγο πιο πάνω, κάποια παλιά κτίρια κατοικούνται από μετανάστες που ένιωθαν κυνηγημένοι στην Ειδομένη και αποχώρησαν από εκεί φοβούμενοι μήπως συλληφθούν, όταν πληροφορήθηκαν για την αστυνομική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας.

Όμως ο μεγαλύτερος πρόχειρος καταυλισμός παραμένει αυτός του βενζινάδικου (Πλάζα) στην εθνική οδό, κοντά στον κόμβο Πολυκάστρου, όπου μόνο την περασμένη Τετάρτη κατέφυγαν 1.500 άτομα από την Ειδομένη, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων παραμένουν εκεί να έχει φτάσει στα 2.500 περίπου άτομα.

Στον καταυλισμό αυτόν έχουν κανονική δραστηριότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και άλλες οργανώσεις, καθώς και εθελοντές που φροντίζουν για τη σίτιση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, παρόμοιες επιχειρήσεις μ` αυτήν στην Ειδομένη, θα πραγματοποιηθούν και στους ανωτέρω άτυπους καταυλισμούς τις επόμενες μέρες, όταν θα έχουν διαμορφωθεί νέες θέσεις σε κέντρα φιλοξενίας.

Σχολιάστε