My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Οι άγνωστες αρχαιότητες του Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο συνομιλίας με τη σύγχρονη κοινωνία μέσω της επικοινωνιακής δράσης της “Μικρές (περιοδεύουσες) εκθέσεις… άγνωστων αρχαιοτήτων εκ Κιλκίς”.

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση θεματικών εκθέσεων μικρής κλίμακας με στόχο την άμεση και διαρκή αλληλεπίδραση με το ευρύ κοινό και την επιστημονική κοινότητα.

Οι εκθέσεις αυτές πρόκειται να παρουσιάζονται αρχικώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στη συνέχεια να περιοδεύουν σε ποικίλους σταθμούς, όπως σχολεία και νοσοκομεία, στρατόπεδα και φάρμες ή φυλακές, για να συνομιλήσουν με διαφορετικές αντίστοιχα ομάδες κοινού.

Μια τέτοια πρόταση συνιστά η νέα περιοδική έκθεση της Υπηρεσίας “ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ”, η οποία θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Α (προθάλαμος) του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, με διάρκεια από 2 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2019, φιλοδοξώντας να συστήσει στους πολίτες του Κιλκίς μια ενδιαφέρουσα κωμόπολη των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων της περιοχής τους (σημ. Άνω Απόστολοι) με αναπτυγμένη γεωργοκτηνοτροφία, κυρίως αγελαδοτροφία, όπως συμβαίνει μέχρι τις μέρες μας, και ένα υπερτοπικής εμβέλειας Ιερό του Ασκληπιού, όπως συνάγεται από επιγραφικά τεκμήρια.

Τα μέσα επικοινωνίας της έκθεσης συνιστούν τέσσερα δίγλωσσα (στην ελληνική και αγγλική) banners. Το ένα παρουσιάζει λήψη από αέρος της αρχαίας Μορρύλου, ενώ τα άλλα τρία αναφέρονται στον τόπο της αρχαίας πόλης, στο Ιερό του Ασκληπιού και σε επιγραφικές μαρτυρίες – τιμητικά ψηφίσματα πολιτών της Μορρύλου.

Σχολιάστε