My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

ΟΗΕ: Ανοίξτε τώρα τα σύνορα

Τη συσσώρευση 24.000 προσφύγων στην Ελλάδα, οι μισοί περίπου απ` τους οποίους βρίσκονται βέβαια στο νομό Κιλκίς, καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, βάλλει κατά της επιβολής νέων συνοριακών περιορισμών που αντιβαίνουν στον νόμο, καθώς και της απουσίας συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

EfSyn-foto-001Η Ύπατη Αρμοστεία διαπιστώνει ότι οι συνθήκες συνωστισμού των προσφύγων στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει ελλείψεις σε τρόφιμα, καταλύματα και νερό, ενώ αυξάνεται η ένταση που τροφοδοτεί τη βία.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος μεγάλης αυτοπροκληθείσας ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί με σχετική ανακοίνωσή της η Αρμοστεία, υπογραμμίζοντας ότι 24.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάγκη από στέγαση, 8.500 από τους οποίους βρίσκονται στην Ειδομένη.

Τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι κοιμήθηκαν την περασμένη νύκτα στο ύπαιθρο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, προσθέτοντας ότι εξαιτίας του συνωστισμού στην συνοριακή περιοχή, υπάρχουν κίνδυνοι έλλειψης τροφίμων, καταλυμάτων, νερού και εγκαταστάσεων υγιεινής, ενώ εντάσεις δημιουργούνται μεταξύ των προσφύγων.

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειρισθεί αυτήν την κατάσταση μόνη. Οι ελληνικές αρχές έχουν δημιουργήσει δύο καταυλισμούς, στην περιοχή, που είναι ήδη υπερπλήρεις”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος ζητώντας την εφαρμογή του σχεδίου επανεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη, που υιοθετήθηκε το 2015.

 

Σχολιάστε