My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Οδηγίες προς υποψηφίους

Οδηγίες για το μηχανογραφικό 2015 των υποψηφίων απ` την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας:

mixanografiko-deltiomixanoΚάθε χρόνο τέτοια εποχή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το επαγγελματικό τους μέλλον.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το επαγγελματικό τους μέλλον. Σε αντίθεση με πολλές χώρες του εξωτερικού, οι μαθητές στην Ελλάδα δεν έχουν δυστυχώς την ευκαιρία να εισέλθουν πρώτα σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα ώστε να εξερευνήσουν τα διάφορα προγράμματα σπουδών του και να αποφασίσουν στην πορεία ποιο είναι το αντικείμενο στο οποίο έχουν αληθινή κλίση και θα ήθελαν πραγματικά να σπουδάσουν. Καλούνται λοιπόν μέσα σε λίγες μόνο μέρες να καταλήξουν στη λίστα των τμημάτων που τους ενδιαφέρουν και, το δυσκολότερο, να τα βάλουν και στη σωστή σειρά.

Κι αν στο παρελθόν αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα αφού τα τμήματα ήταν λίγα και διακριτά, σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αναλογιστείτε μονάχα ότι στο πεδίο της Πληροφορικής υπάρχουν περισσότερα από 35 τμήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε κάθε μορφής ίδρυμα, από Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ μέχρι Πολυτεχνείο και Οικονομική Σχολή. Τμήματα με ποικίλες φυσιογνωμίες και εντελώς διαφορετικά ονόματα, από Επιστήμης Υπολογιστών και Μηχανικών Πληροφορικής μέχρι Ψηφιακών Συστημάτων και Πληροφορικής & Τηλεματικής. Αλήθεια, πόσο διαφέρουν τελικά μεταξύ τους;

Τι μαθήματα προσφέρουν; Σε τι ειδικεύεται το καθένα; Τι εργαστήρια έχουν; Πόσους φοιτητές θα δεχθούν στο 1ο έτος; Έχουν καλούς καθηγητές; Πόσο εύκολα θα βρουν δουλειά οι απόφοιτοί τους; Είναι όλα τους πολύ σημαντικά ερωτήματα και θα πρέπει δυστυχώς να τα ανακαλύψετε πριν προλάβετε να περάσετε την πόρτα κάποιου ανώτατου ιδρύματος. Πριν συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας.

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας προσπαθώντας να συμβάλει στο δύσκολο αυτό έργο, δημιούργησε έναν σύντομο Οδηγό Σπουδών για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν αντικείμενα σχετικά με πληροφορική, υπολογιστές, και επικοινωνίες. Πριν δηλώσετε οποιοδήποτε τμήμα συμβουλευτείτε τις πληροφορίες που προσφέρει ο Οδηγός και εξετάστε προσεκτικά την ιστοσελίδα του κάθε τμήματος. Μην κάνετε το λάθος να αρκεστείτε στα ονόματα των τμημάτων και στις πόλεις που έχουν την έδρα τους.

review.epe.org.gr/odigos/

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε