My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ξεκινούν εργασίες στη Δοϊράνη

Εντός της επόμενης εβδομάδας ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της λίμνης Δοϊράνης, με τον καθαρισμό από φερτά υλικά, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση στο κανάλι υπερχείλισης της λίμνης, αλλά και με τη κοπή και εκρίζωση δέντρων εντός των υδάτων της.

Η σύμβαση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, η οποία υπεγράφη σήμερα Παρασκευή από τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και εκπρόσωπο της ανάδοχου «ΧΡ. ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ», παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς, περιλαμβάνεται στην Πράξη: “Ολοκληρωμένο σύστημα αειφορικής διαχείρισης οικοσυστήματος λίμνης Δοϊράνης” (Plan D.oiran)», η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg και χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο έργα που θα εκτελεστούν στην περιοχή από την ΠΕ Κιλκίς, καθώς θα ακολουθήσει το έργο «Βελτίωση και Αναβάθμιση Υποδομών Προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη», που θα αναμορφώσει εξ ολοκλήρου την περιοχή κοντά στον χώρο του Μουσείου της λίμνης.

Η φύση των εργασιών σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιβαλλοντικά τοποθεσία -καθώς πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000 – απαιτεί τη συνεχή εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς που θα εκτελέσει τα παραπάνω έργα.

«Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη της λίμνης Δοϊράνης, η οποία αποτελεί έναν- ανεκτίμητης αξίας- φυσικό πλούτο, με ευαίσθητο περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η προστασία, η διατήρηση, καθώς και η ανάπτυξή της αποτελούν βασική προτεραιότητα της ΠΕ Κιλκίς», υπογράμμισε ο κ. Βεργίδης.

Σχολιάστε