My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνημα για το νέο συνδυασμό

Και το όνομα αυτού, ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος στα χέρια του πολίτη’’. Ο λόγος, για τον νέο συνδυασμό που προέκυψε από κίνηση πολιτών του Κιλκίς και θα κατέβει στις εκλογές για τον δήμο με επικεφαλής τον φαρμακοποιό Δημήτρη Αγαθόπουλο.

Η ονοματοδοσία έγινε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 σε συνάντηση πολιτών που στηρίζουν το αυτοδιοικητικό σχήμα, κατά τη διάρκεια της οποία αποφασίστηκε ο προγραμματισμός των κινήσεων της παράταξης και εγκρίθηκαν η διακήρυξη αρχών και το λογότυπο του σχήματος.

Παράλληλα, για την πλήρη ενημέρωση των υποστηρικτών της κίνησης έγινε αναφορά και για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το οποίο ο Αγαθόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα της διεύρυνσης της Δημοκρατίας στην λειτουργία των δήμων, όπως:

  • Στην καθιέρωση της απλής αναλογικής σε όλη την κλίμακα εκλογής των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων,
  • Στην εκλογή των επιτροπών από το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Στην αυτοτελή διαχείριση οικονομικών κονδυλίων βάσει του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, από τα εκλεγμένα κοινοτικά συμβούλια
  • Στην θέσπιση ανεξάρτητων αρχών σε επίπεδο δήμου για την διευκόλυνση του πολίτη και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του
  • Στην θεσμοθέτηση της δυνατότητας διενέργειας δημοψηφισμάτων για εσωτερικά ζητήματα των δήμων
  • Στην απαλλαγή των δήμων από τον έλεγχο σκοπιμότητας από τους Επιτρόπους, για αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων
  • Στο σταδιακό ξεκαθάρισμα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού Τ.Α.
  • Στην δημιουργία ενιαίας αρχής ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων και εποπτείας των ΟΤΑ, σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Στη κατηγοριοποίηση των δήμων βάσει πολλαπλών κριτηρίων
  • Στην ανεξαρτητοποίηση των συνδυασμών των κοινοτικών συμβουλίων, εάν το επιθυμούν, από τους αντίστοιχους συνδυασμούς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου
  • Στην συμμετοχή των αντιδημάρχων στις εκλεγμένες επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου
  • Στην θεσμοθέτηση δημοτικών επιτροπών διαβούλευσης που συγκροτούνται από δημότες και εκπροσώπους φορέων του δήμου
  • Στην δημιουργία στους δήμους συμβουλίων ένταξης μεταναστών και προσφύγων

Στη συνέχεια τέθηκε υπόψη των παρευρισκομένων το συνοπτικό κείμενο της Διακήρυξης Αρχών του συνδυασμού, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και θα δοθεί στην δημοσιότητα την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης του συνδυασμού για την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αγαθόπουλος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους ξεκινούν τις περιοδείες στην περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς για μία πρώτη επαφή με τους κατοίκους του με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών της κάθε περιοχής προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να συνταχθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Αγαθόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους και κάθε ενεργό πολίτη του Δήμου να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του, σε σύγκρουση με νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και ανοίγοντας δρόμους για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με χρηστή διοίκηση, συμμετοχή, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Ο συνδυασμός ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εύχεται σε κάθε συμπολίτη μας υγεία, ευτυχία και ευημερία σε αυτόν και στα προσφιλή του πρόσωπα.

 

Σχολιάστε