My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά πορεία… κεντροαριστερά

Μέλη και στελέχη που προέρχονται απ` το ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς, επιχειρούν να επαναδραστηριοποιήσουν την λεγόμενη «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), καθότι θεωρούν πως “η σφοδρή σύγκρουση της Κυβέρνησης με την δύσκολη πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες εκλογές, δημιουργεί νέες ευνοϊκές συνθήκες για την επανασυσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού φορέα”.

kentroaristera-001Για αυτό τον λόγο, μέλη και φίλοι της Κίνησης συναντήθηκαν προχθές Τρίτη 13 Οκτωβρίου και συζήτησαν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, ενεργοποίησης  πολιτών της τοπικής κοινωνίας με στόχο την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει και σε τοπικό επίπεδο την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται και τα εξής:

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η ενίσχυση της Κεντροαριστεράς. Μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατία στη ελληνική πολιτική σκηνή  θα συμβάλλει στην αποφυγή της διχαστικής πόλωσης που ήδη εκτρέφει τον αριστερό λαϊκισμό και τον δεξιό νεοσυντηρητισμό. Θα ακυρώσει την αναβίωση του πελατειακού κράτους και του κομματικού συνδικαλισμού. Θα αποτρέψει ακριβώς τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο των δυνάμεων που στηρίζουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία. Των δυνάμεων που μπορούν να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές ανισότητες με αλληλεγγύη και με εφικτές πολιτικές, αποφεύγοντας παροχολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις. Των δυνάμεων που μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στηριγμένο στις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές, της βιώσιμης ανάπτυξης και της οικολογίας.

Η «Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), χαιρετίζει την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή κινήσεων πολιτών και ανένταχτων δυνάμεων και στελεχών του ευρύτερου χώρου. Θεωρεί πως αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Ένα από αυτά θα πρέπει να είναι η εκκίνηση διαδικασιών για την οργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου που θα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Ένα ιδρυτικό συνέδριο ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής, που με τη συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, προσωπικοτήτων του χώρου θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και θα διαμορφώσει ένα νέο δημοκρατικό συμμετοχικό μοντέλο κομματικής οργάνωσης και λειτουργίας, απορρίπτοντας κάθε είδους αρχηγισμό που παραπέμπει σε καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφιερώθηκε στην οργανωτική δομή που πρέπει να διαθέτει η«Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ) για να συντονίζει σε μέγιστο βαθμό της πολιτικές της κινήσεις. Αποφασίστηκε, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με πολίτες του Κιλκίς, που οι πολιτικές τους απόψεις συγκλίνουν με τις θέσεις της «Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς» (Κ.Κ.Κ), να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των στελεχών για να καταλήξουν στην συγκρότηση της Γραμματείας και τον καταμερισμό σε τομείς, με στόχο την αυξημένη πολιτική παρέμβασή της στα τοπικά δρώμενα.”

Σχολιάστε