My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ν. Καβάλα: Ουδέν μονιμότερο…

Ουδέν μονιμότερον του «προσωρινού», είναι ο τίτλος άρθρου που υπογράφει ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, με αναφορές στο Κέντρο Φιλοξενίας Ν. Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκεσάς υπογραμμίζει ότι είναι ερώτημα η τύχη των 1.000 προσφύγων που έχουν μεταφερθεί «για 20 μέρες» στη Νέα Καβάλα και οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα διαμένουν σε σκηνές.

Παράλληλα, κάνει αναφορά στην επιστολή του δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, προς στον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Κουμουτσάκο, με την οποία επισημαίνει τα βασικά προβλήματα της Νέας Καβάλας και ζητά βοήθεια για την υδροδότηση, την αποκομιδή απορριμμάτων, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου και την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης της περιοχής.

Ολόκληρο το δημοσίευμα:

Η δομή στο Βαγιοχώρι Βόλβης προοριζόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας για όσους έφταναν στη Θεσσαλονίκη, όμως τώρα φαίνεται πως μετατρέπεται σε χώρο μόνιμης διαμονής – Ερώτημα η τύχη των 1.000 που έχουν μεταφερθεί «για 20 μέρες» στη Νέα Καβάλα. 570 πρόσφυγες από Μόρια στο Βαγιοχώρι
Πεντακόσιοι εβδομήντα πρόσφυγες αναμενόταν να φτάσουν σήμερα τα ξημερώματα στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης, προερχόμενοι από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας μέσω του Πειραιά, όπου έφτασαν χθες.

Όπως έχει γίνει επισήμως γνωστό πως πρόκειται για άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες και μεταφέρονται στο Βαγιοχώρι, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες με την τοποθέτηση 132 κοντέινερ, δυναμικότητας των πέντε ατόμων το καθένα, οπότε οι θέσεις που απομένουν για να υποδεχτούν και άλλους πρόσφυγες περιορίζονται περίπου στις εκατό. Θυμίζουμε ότι η εγκατάσταση των οικίσκων στο Βαγιοχώρι είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η δομή θα χρησιμοποιούνταν ως χώρος τράνζιτ, προσωρινής φιλοξενίας, για όσους έφταναν στη Θεσσαλονίκη κυρίως από τον Εβρο. Τώρα, όμως, που τα δεδομένα άλλαξαν, φαίνεται ότι μετατρέπεται σε χώρο μόνιμης διαμονής.

Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτήν τη μεταφορά είναι το πού θα οδηγηθούν οι 1.000 πρόσφυγες που είχαν μεταφερθεί, υποτίθεται, μόνο για ένα εικοσαήμερο στη Νέα Καβάλα και οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα διαμένουν σε σκηνές.

Στον Δήμο Βόλβης η κατάσταση δείχνει αυτήν τη στιγμή ελεγχόμενη καθώς τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες έχουν να κάνουν κυρίως με πρόσφυγες που διαμένουν (200 με 250 άτομα) σε διαμερίσματα στην περιοχή της παραλίας Βρασνών, ενώ δεν υπάρχουν αντιδράσεις γι’ αυτούς που διαμένουν (1.000 και πλέον άτομα) σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα των λουτρών της Νέας Απολλωνίας.

Οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Βόλβης έχουν περιοριστεί μέχρι σήμερα στο γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί καθόλου για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα μαθαίνουν όλα από τα μέσα ενημέρωσης. Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ύστερα από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε τελικά επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και στον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Κουμουτσάκο, ενώ ανάλογη επιστολή έστειλε την περασμένη εβδομάδα και ο δήμαρχος Παιονίας Κιλκίς Κωνσταντίνος Σιωνίδης, επισημαίνοντας τα βασικά προβλήματα της Νέας Καβάλας, ζητώντας βοήθεια για την υδροδότηση, την αποκομιδή απορριμμάτων, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου και την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης της περιοχής.

Σχολιάστε