My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Ντου” στα σύνορα και ξύλο!

Εκατοντάδες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί προσπάθησαν χθες Πέμπτη να «σπάσουν» τον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ και να εισέλθουν στο έδαφος της δεύτερης, καθώς αυτή  συνεχίζει να δέχεται μόνον πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

eidomeni-prosfyges.1JPG-001Πολλοί εκ των μεταναστών φώναζαν «θέλουμε να πάμε στη Γερμανία», ενώ κάποιοι που κατάφεραν να περάσουν τον φράχτη, συνελήφθησαν γρήγορα από την αστυνομία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες που έχουν παγιδευτεί στην Ειδομένη, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς της γείτονος, οι οποίοι «απάντησαν» χτυπώντας τους με κλομπ.

Σήμερα Παρασκευή είναι η 5η μέρα που τουλάχιστον 10 άνθρωποι από αυτούς τους μετανάστες συνεχίζουν να πραγματοποιούν απεργία πείνας έχοντας ράψει τα στόματά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μέχρι χθες, περισσότεροι από 750 οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και παρέμεναν στην Ειδομένη. Η ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι 2.400 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα πριν τις 6 πμ, αριθμός αρκετά χαμηλότερος από τους 3.500 που προχωρούσαν προς άλλες χώρες μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Στο μεταξύ, η δυνατή βροχή και ο αέρας ανάγκασαν χθες γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένους και όσους είχαν κατασκηνώσει κοντά στις γραμμές του τρένου, ν` αναζητήσουν καταφύγιο στις πέντε μεγάλες σκηνές που έχουν στήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις.

Σχολιάστε