My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σε νέα δημοσκόπηση που δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής το «Όχι» προηγείται με 43% ενώ «Ναι» λέει το 42,5% των ερωτηθέντων.

dimoskopisiΠαράλληλα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσονται ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και κατά της επιστροφής στη δραχμή.

Το γκάλοπ διενήργησε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας για λογαριασμό του αμερικανικού πρακτορείου σε δείγμα 1.042 ατόμων. Σε αυτό, το «Όχι» συγκεντρώνει το 43% και το «Όχι» το 42.5%, με το περιθώριο λάθους να φτάνει στο 3%.

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (σχεδόν το 81%) τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, άρα και στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα πολύ μικρό είναι το ποσοστό αυτών που επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή.

Η Alco

Σε ντέρμπι εκτυλίσσεται το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Alco που δημοσιεύεται στο Έθνος, το «ναι» προηγείται με 44,8%, έναντι 43,4% που συγκεντρώνει το «όχι», ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 11,8%.

Αντίθετα, συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ: 74%, έναντι 15% που επιθυμεί την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι με το «όχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη, έναντι 30% που δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και 9% που δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Τέλος, το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει η στάση των δανειστών, αν κερδίσει το «όχι», έναντι 30% που εκτιμά το αντίθετο.

GPO: Εν αγνοία μας

Εν αγνοία της GPO δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά ευρήματα έρευνας για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα φερόμενα ως αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσίαζαν το «ΝΑΙ» να έχει μικρό προβάδισμα από το «ΟΧΙ».

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρείας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της.

Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών – δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιρειών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού».

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε