My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νοσοκομείο: Σύνδεση με Φ. Αέριο

nosokomeio-kilkis-001Το Νοσοκομείο Κιλκίς είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας του νομού μας που εξασφαλίζει τη σύνδεσή του με το δίκτυο του φυσικού αερίου, αποκτώντας έτσι ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια.

Στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης προβλέπεται η σύνδεση του κεντρικού λεβητοστασίου με το δίκτυο του φυσικού αερίου, με την παράλληλη αντικατάσταση πέντε λεβήτων νερού και τριών ατμογεννητριών ώστε να είναι συμβατοί με το νέο καύσιμο.

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει προκηρυχτεί ήδη από το τμήμα προμηθειών του Γ.Ν. Κιλκίς και η παραγωγική λειτουργία του νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2015.

anthrakidisΣε δήλωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θέμης Ανθρακίδης, τονίζει σχετικά με την σύνδεση:

“Τα αναμενόμενα οφέλη είναι πολλαπλά. Το ενεργειακό κόστος περιορίζεται τουλάχιστον κατά 30%. Το Νοσοκομείο αποκτά ενεργειακή αυτονομία εξασφαλίζοντας σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ελαχιστοποιώντας τη πιθανότητα έλλειψης καυσίμου για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Περιορίζονται σημαντικά οι εκλυόμενοι ρύποι βελτιώνοντας την ποιότητα τόσο του μικροπεριβάλλοντος του νοσοκομείου όσο και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, το σύνολο των σχετικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εκσυγχρονίζεται, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προσπάθεια της Διοίκησης για τη γενικότερη βελτίωση των υποδομών του ιδρύματος.”

Σύμφωνα με τον διοικητή, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων του έργου Ipa Shield, καθώς το ποσοστό απορρόφησης των πόρων του ξεπερνά το 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, τοποθετώντας το στην ομάδα εκείνη των έργων με την υψηλότερη απορρόφηση στο σύνολο των έργων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται το διάστημα 2007-2015 στη χώρα.

Το έργο Ipa Shield υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος IPA Ελλάδα- FYROM 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμμετεχουσών χωρών.

 

Σχολιάστε