My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο με θετικό πια ισοζύγιο

(Βίντεο) Σε μια αναλυτική συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Πέμπτη, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου, παρουσίασε τόσο τις ενέργειες της διοίκησης τον προηγούμενο χρόνο όσο και τους στόχους για το επόμενο διάστημα, με κύριους άξονες των δράσεων το τρίπτυχο «απόδοση του Ιδρύματος – συγκράτηση του κόστους λειτουργίας του – επίτευξη μέγιστου δυνατού κοινωνικού οφέλους».

Στα πλαίσια αυτά, μια αναφορά του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής, Θεόδωρου Μπαλαμπανίδη, σκιαγράφησε τη κατάσταση στην οποία πέρασε πια το μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας: “Για πρώτη φορά σταμάτησε η κατιούσα στις προσλήψεις, καθώς το ΓΝΚ έχει πλέον θετικό ισοζύγιο, που μάλιστα είναι αντίστοιχο με ένα νοσοκομείο σαν αυτό του Παπανικολάου», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Βλάχου, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 12μηνου είχαμε:

  • Αύξηση των κλινών, του αριθμού των νοσηλευθέντων και των χειρουργικών επεμβάσεων
  • Αύξηση της επισκεψιμότητας στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και επέκταση της απογευματινής λειτουργίας τους
  • Σημαντική αύξηση του προσωπικού μέσω προσλήψεων που έγιναν με διάφορους τρόπους
  • Αύξηση των ίδιων εσόδων του Ιδρύματος, γεγονός που συμβάλει στη κανονική πλέον εξόφληση των προμηθευτών
  • Μείωση του κόστους νοσηλείας ανά ασθενή
  • Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων
  • Διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού
  • Μείωση του κόστους λειτουργίας του Ιδρύματος μετά και τη σύνδεσή του από την περασμένη Άνοιξη με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, χάρη στο οποίο λειτουργούν πλέον και τα μαγειρεία
  • Συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου των επί μέρους τμημάτων του Νοσοκομείου
  • Εφαρμογή λίστας χειρουργείων, η οποία είναι διαθέσιμη σε κάθε πολίτη μέσω της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, η διοικήτρια γνωστοποίησε ότι μέσα στο 2017 είχαμε 2.600 ιατρικές εξετάσεις προσφύγων και μεταναστών έναντι 3.400 το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, οι νοσηλευθέντες ήταν σαφώς λιγότεροι, αφού ανήλθαν φέτος στους 115 έναντι 1.070 πέρσι.

Για τον αξονικό τομογράφο, η κ. Βλάχου τόνισε ότι αποτελεί πρόβλημα η μη λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως, κάτι που θα μείωνε τον αριθμό των διακομιδών προς Θεσσαλονίκη.

Σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου ανήλθε πλέον 4,5 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι ο σημαντικός άμεσος στόχος της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με πέντε κλίνες μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης ότι θα γίνει προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, με προοπτική μα λειτουργήσει και Ιατρείο Μαστού.

Επίσης, υπογράμμισε τη καλή συνεργασία που έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου με φορείς, εταιρείες, αλλά και απλούς πολίτες του Κιλκίς, που βοηθούν με χορηγίες, δωρεές και κάθε άλλο τρόπο στη λειτουργία του.

Ανάμεσα στους στόχους του επόμενου χρόνου θα είναι και

  • Ο ευπρεπισμός των εξωτερικών ιατρείων και της Παιδιατρικής Κλινικής, αλλά και των πλυντηρίων μέχρι το τέλος του 2018.
  • Ο εξοπλισμός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας
  • Οι νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού
  • Η πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και σίτισης

Νοσοκομείο Γουμένισσας

Για το Νοσοκομείο Γουμένισσας μίλησε στη συνέντευξη ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του και υποδιοικητής του ενιαίου φορέα διοίκησης του νομού, Γιάννης Τσαμαδιάς, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του Παιδιατρικού, στη πρόσληψη καρδιολόγου, καθώς και στις επικείμενες ενός παθολόγου και επτά βοηθητικού προσωπικού, καθώς και στην άνοδο της επισκεψιμότητας στα εξωτερικά ιατρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμαδιά, στους άμεσους στόχους του Νοσοκομείου είναι η ενδυνάμωση της Παθολογικής και της Χειρουργικής, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και η αντικατάσταση του εξοπλισμού του Οδοντιατρείου.

Απ` τη πλευρά του, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, Θεόδωρος Μπαλαμπανίδης, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά σταμάτησε η κατιούσα στις προσλήψεις, καθώς πια το ΓΝΚ έχει θετικό ισοζύγιο, που μάλιστα είναι αντίστοιχο με ένα νοσοκομείο σαν αυτό του «Παπανικολάου».

Τέλος, ο διευθυντής της Καρδιολογικής, Γιώργος Καρακώστας, επεσήμανε ότι στο Νοσοκομείο έγιναν μεγάλα έργα υποδομής «σ` αυτές τις δύσκολες εποχές», όπως η Τρίτη Πτέρυγα και  η σύνδεση με το Φυσικό Αέριο, ενώ τώρα ακολουθεί η διαμόρφωση του χώρου των πλυντηρίων.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο βίντεο της GnomiWebTV

Σχολιάστε